Google+

lørdag 7. juli 2018

Grillform med fisk, skalldyr og fennikel 🍃 Servert med mango -og jordbærsalsa 🍓


Grillen får kjørt seg nå i sommer. Herlige varme dager 🍃
Begynner du å bli lei kjøtt på grillen ? 
Grill fisk og skalldyr da vel !!

Utgangspunktet var egentlig laks og blåskjell.
Jeg var på en butikk som selger fersk fisk -så da kjøpte jeg med litt torsk også  🍃
Hadde en pakke vannamei reker i kjøleskapet etter pastaretten jeg lagde på onsdag !
Fikk også veldig lyst på frisk mangosalat, den som alle lager og jordbærsalsa🍓

Resultatet ble en smakfull grillform med masse godsaker fra havet
 -og en frisk og spicy mango og -jordbærsalsa 🍃🍓


Smakfull, nydelig mat, som kun skal grilles i 10 minutter !
Smaker helt fantastisk !!! - også så enkelt å tilberede ♥🍃
Lag mango -og jordbærsalsa før du tilbereder grillmaten.


Du trenger til 4 porsjoner: 
  • 1 kg blåskjell
  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet
  • 200 g store reker 
  • Salt
  • Pepper
  • 3 dl hvitvin
  • 1/2 dl rapsolje
  • 3 stk vårløk
  • 1-2 fennikel, de var utrolig små de jeg kjøpte i dag
  • 1 chili
  • Persille
  • Koriander
  • Godt brød

Sånn gjør du:
  1. Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
  2. Finhakk chili og skjær vårløk i tynne ringer.
  3. Skjær fennikel i tynne skiver.
  4. Skjær laks og torsk i terninger og krydre dem med salt og pepper.
  5. I en stor grillbakke eller en stekeform, som tåler høy varme heller du i 1/2 dl olje. Pensle den godt utover.
  6. Legg laks, torsk, blåskjell, reker og grønnsaker i formen.
  7. Hell over hvitvin og bland alt godt sammen. Dryss over hakket persille og koriander.
  8. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  9. Sett formen på direkte varme på en oppvarmet grill.
  10. Legg på lokket på grillen og la det dampe i ca. 10 minutter eller til skjellene har åpnet seg. 
  11. Server retten med godt brød. Jeg brukte surdeigsloff -og nei jeg har ikke bakt brødet selv.
Mango -og jordbærsalsa 🍓
  • 1 stk mango
  • 200 g jordbær
  • 1 stk rød chili
  • Masse frisk koriander
Vinaigrette:
  • 2 lime, saften
  • 4 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
  2. Skjær mango og jordbær i biter, skjær/hakk chili ! Når du først er i gang så hakk chilien du skal bruke i grillformen også. 
  3. Hakk koriander. Bruk gjerne stilkene også, det er masse god smak i dem -ikke bare bladene.
  4. Legg alt i en bolle, hell over vinaigretten og bland alt forsiktig sammen.
Matteo Podelli Prosecco Brut
Ung, ren og fruktig. Preg av pære, eple og urter.


Ingredienser 🍃 
Lager mango og jordbærsalsa 🍃 
Klar til grilling 🍃 
Varm opp grillen til den er på minimum 200 grader 🍃 
Dekk formen med aluminiumsfolie 🍃 
Legg på lokket og grill retten i 10 minutter 🍃 
Klar til servering 🍃 
Spis & Nyt 🍃 
Herlig sommermat 🍃 
🍓
Matteo Podelli Prosecco Brut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar