Google+

fredag 13. juli 2018

Grillet ørretfilet på planke / sedertre 💕


Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger. Jeg brukte grillplanke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.

Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet
'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale. 
- og nå også som grillredskap !


Enkelt, godt og sunt 🍃💕
Lag agurksalaten i god til så den kan godgjøre seg før servering.
Kok poteter og gulrøtter.
Det tar bare 20 minutter å grille ørreten, så det gjør du helt til slutt.

Smakfull, saftig ørret med herlig, frisk og god topping og tradisjonelt tilbehør !
- og det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken 💕

God middag 🍃


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g ørretfilet
  • Maldon, havsalt
  • Svart pepper
  • 1 rød chili
  • 1 dl hakket, frisk dill
  • 1 stk sitron, skallet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flytende honning
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Agurksalat
  • Lettrømme
  • Smeltet smør
  • (Jordbær)

Sånn gjør du:
  1. Legg grillplanken i vann. La den ligge i vann i en time før den skal legges på grillen.
  2. Legg ørretfileten med skinnsiden ned på planken. 
  3. Krydre fisken med salt og pepper.
  4. Fjern frøene og finhakk chili.
  5. Bland finhakket chili med hakket dill, sitronskall, olivenolje og honning.
  6. Smør blandingen over ørretfileten.
  7. Legg stekefolie på grillen, da tar ikke grillplanken så lett fyr. Varm opp grillen, så den holder ca. 200 grader.
  8. Legg grillplanken på grillen. Sett på lokket og grill fisken i ca. 20 minutter.
  9. Fisken kan serveres rett fra planken, men bruk passende underlag, da den er veldig varm.
  10. Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter, agurksalat, lettrømme og smeltet smør. Jordbær smaker også godt til.
  11. Spis & Nyt ♫
Heia deg 
Norsk Ukeblad nr 39 / 24.09.18 🍃💃
Steg for steg..
Ingredienser 🍃
Lager topping til fisken 🍃
Klar til grilling 🍃
Klar til servering 🍃
Smaker og lukter helt fantastisk 🍃
Spis & Nyt 🍃
Grillplanke av rød sedertre !
Heia deg
Norsk Ukeblad nr 39 / 24.09.18













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...