03 mai 2020

Potetgrateng med løk & tomat !


Klassisk Fransk potetgrateng med masse løk 🍅
Har du en god mandolin går forberedelsene som en lek -og stekeovnen gjør resten av jobben.

Spis den som en vegetarrett eller server den, som tilbehør til fisk eller kjøtt

Jeg serverte gratengen, som tilbehør til gode lammepølser med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri.
Fantastisk god middag med smak av middelhavet 😋



Til 4 porsjoner
Løk og tomatsaus 🍅
  • 1 ss olje
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 2 store tomater, i biter
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper
Poteter 
  • 400 g poteter, i tynne skiver
  • 1 dl vann
  • 1/2 knust grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss persille, hakket
  • 1/2 ts timian, tørket
Sånn gjør du:
  1. Skjær potetene i tynne skiver -og la de ligge en stund i kaldt vann.
  2. Varm olje i en kjele og surr løk og hvitløk til de er myke.
  3. Tilsett tomater la retten surre på svak varme i 10 minutter -eller til tomatene er knust.
  4. Tilsett sukker og smak til med salt og pepper. 
  5. Hell av vannet på potetene og tørk godt av dem på ett rent kjøkkenhåndkle.
  6. Tilsett potene i kjelen og bland alt forsiktig sammen.
  7. Pensle en ildfast form med smør eller formfett og legg potetblandingen i formen.
  8. Rør ut grønnsaksbuljong i vann og hell den over i formen. 
  9. Dryss over persille og timian og bak retten i ovn på 200°C i 1,5 time, til buljongen nesten er kokt inn. Legg over bakepapir hvis retten begynner å bli for mørk i løpet av steketiden.
Flatbygda - Stange kommune / Mjøsa / Innlandet 💚

🍅 Steg for steg bilder 👇

Ingredienser !
Poteter og løk
Surr løken i olje
Poteter 
Løk og tomat
Blandingen er klar
Klar til steking
Lammepølser med feta/oliven 💚
Skikkelig snadder 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF