21 mai 2020

Kjøttspyd av marinert svinenakke med nykål og soyasmør !


Etter en lang tur på Ottestadstien er apetitten på topp.
Frisk luft gjør underverker for kropp og sjel.
Da er det fristende med noe godt og enkelt ! 

Kjøttspyd av svinenakke, marinert med rosmarin og hvitløk fra Annis Pølsemakeri -er bare så godt 😋


Du kan selvfølgelig marinere svinekjøttet selv.
Rosmarin og hvitløk marinade
  • En neve frisk hakket rosmarin
  • 5 fedd presset hvitløk
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 0,5 dl olje
Bland alt godt sammen og mariner kjøttet i marinaden, gjerne natten over.


Jeg la grillspydene på grillen -og serverte dem med herlig dampet nykål og hinsides godt soyasmør 😋 
Min bedre halvdel fikk fløtegratinerte poteter, som tilbehør.

Hvis du ønsker en lavkarbo utgave med grateng kan jeg anbefale knutekålgrateng, oppskrift her.


Du trenger:
  • Kjøttspyd av marinert svinenakke
  • Fløtegratinerte poteter eller knutekålgrateng
  • Nykål
  • Soyasmør *
Sånn gjør du:
  1. Lag først fløtegratinerte poteter, oppskrift her eller knutekålgrateng, oppskrift her.
  2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal tilberedes.
  3. Lag soyasmøret.
  4. Spydene grilles på direkte varme, til de er godt brunet på alle sider.
  5. Etterstekes på indirekte varme noen minutter.
  6. Kok nykål mens kjøttet ligger på indirekte varme.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør
  • 2 stk sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, 10-20 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus.
  5. Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
Marinert svinenakke på grillspyd !
SOYASMØR !
Kjøttspyd !
Griller kjøttspyd !
Fløtegratinerte poteter !
Elsker våren 💚
Tur på Ottestadstien 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF