}); Edels Mat & Vin: Ramsløkpølser med smørdampet hvit asparges & tagliatelle 🍅 Matua Marlborough Sauvignon Blanc 🍸 Google+

fredag 15. mai 2020

Ramsløkpølser med smørdampet hvit asparges & tagliatelle 🍅 Matua Marlborough Sauvignon Blanc 🍸

Grønn og hvit asparges er den samme planten 🌿
Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken.
Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten.
Nå er det endelig sesong for hvit asparges, litt tidlig for den norske enda, denne kommer fra Nederland.

Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Er en spiselig plante, som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. 
Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.



I glasset 🍸
Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019
Ung og saftig, preg av sitrus, urter og tropisk frukt, svakt bitter ettersmak.
I en praktisk, miljøvennlig BIB på 1,5liter.

Sauvignon Blanc har en helt spesiell status hos Matua
Grunnen er rett og slett at Matua var de første til å plante Sauvignon Blanc på New Zealand. 
Dette var tilbake i 1969, og ansett av de aller fleste som et umulig prosjekt. 
I dag er Sauvignon Blanc fra New Zealand anerkjent over hele verden og Matua er New Zealands mest prisvinnende vinprodusent med en rekke internasjonale priser.

Sauvignon Blanc - Smaken av det grønne ♪♫
Sauvignon Blanc er en drue som gir noen av de samme aromaene som aspargesen, i tillegg til mye friskhet som passer godt til en vårlig rett. De grønne aromaene av nesle, tomatstilk, urter, gress og stikkelsbær er karakteristiske for druen, og har gjort den til et sikkert valg til aspargesretter. 

Det finnes mange viner basert på Sauvignon Blanc. Som de delikate og urtepregede fra Sancerre og naboområdet Coteaux de Giennois i Frankrike, eller fruktige og fyldige versjoner fra New Zealand og Tyskland – et land som ellers er dominert av Riesling.
Ref. Vinmonopolet


Nydelig ramsløkpølser, pasta, tomater og vårens eventyr, hvit asparges 🍅💚

Du trenger:
  • Ramsløkpølser
  • Tagliatelle
  • Hvit asparges *
  • Små tomater
Ramsløkpølser
Jeg bruker pølser fra Annis Pølsemakeri. Norges beste pølser !
"De beste pølsene jeg noen gang har spist", sitat fra min far på 88 år - og han har spist mange altså 😋
  • Stekes forsiktig på middels varme i en stekepanne med godt smør.
Tagliatelle, er formet som lange, smale pastaplater, på norsk kaller vi den for 'båndspaghetti'.
  1. Kok tagliatelle al'dente etter anvisning på pakken.
  2. Sil av vannet.
  3. Hell 'smørvannet' som er igjen i aspargeskjelen over pastaen og bland inn små tomater, delt i to.
Hvit asparges
  • 500 g hvit asparges
  • 3 dl vann
  • 50 g meierismør
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell aspargesen. Vær forsiktig, den knekker veldig lett.
  2. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
  3. Kok opp vann i en vid kjele, sammen med smør, sukker, salt og sitronsaft.
  4. Legg i aspargesen.
  5. La det koke uten lokk til det aspargesen er ferdig kokt. Det tar ca. 10 minutter å koke hvit asparges, det varierer selvfølgelig etter tykkelsen. Kjenn forsiktig med en gaffel om den er mør.
  6. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen og den blir godt glasert i smørvannet.
  7. Ta vare på kokevannet. Vannet skal tilsettes i pastaen før servering.
Skrell asparges !
Pasta, asparges og pølser !
Pasta med apargesvann og tomater !
Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019

ALKOHOLPROSENT - 13%
SYRE - 6,7 g/l
SUKKER - 3,8 g/l
BAG-IN-BOX 150 cl

Varenummer : 3559106
Smak: Ung, syrlig og sitronpreget, innslag av nesle og urter.
Lukt : Fruktig aroma av sitrus, grønne urter og stikkelsbær.
Farge : Lys grønngul.
Produsent : Matua Wines
Årgang: 2019
Land, distrikt : New Zealand, Marlborough
Råstoff: Sauvignon Blanc 100%
Metode : Forsiktig presset, gjæret ved lav temperatur, modnet på bunnfallet.

Emballasjetype : Bag-in-box, Miljøsmart
Utvalg: Basisutvalget
Butikkategori : 6
Grossist : Treasury Wine Estates Norway AS
Transportør : Skanlog AS

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar