Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !Herlig mørt, godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫
Mongolsk biff blir laget med biffkjøtt og servert med ris.
Her får du oppskriften på en billigere utgave med kjøttdeig & nudler.
Red curry paste, soyasaus, sesamolje og hoisinsaus får du kjøpt i de fleste dagligvarer.
Men, de er mye billigere hvis du kjøper store flasker og ekstra billig hvis du kjøper dem i butikker, som har ett godt utvalg i asiatisk mat. De er holdbare i flere måneder, selv etter de er åpnet hvis de står kaldt og du bruker rent bestikk og tørker av flaskehalsen etter hver gang.
Den tykke, smaksrike sausen er selvfølgelig fremdeles en stor del av retten.
Med den prisstigningen det har vært på matvarer så må man knipe litt igjen der man kan.
Helt unik knallgodt smaksbilde 😋
Jeg bruker masse thailandske smaker, som red curry paste og sesamolje i tillegg til den vanlige smaken man finner i mongolsk biff, en blanding av soyasaus, sukker og hoisinsaus.
Jeg elsker koriander, men for dere, som synes koriander smaker såpe kan urten erstattes med bladpersille. Nå har det nå kommet bladpersille i potte også faktisk 🌿