Hawaiian Chicken 🍍


Skikkelig digg - sweet and sour !!
Denne kyllingretten er klar til koking på ca. 10 minutter.
Du kan erstatte kylling med kalkun eller svinekjøtt !!


Jeg serverte retten med kokt ris og salat.
Utrolig enkelt og veldig godt !!

Jeg kokte retten i Crock-Pot med funksjonen slowcook, men den kan også stekes i stekeovn.

Bakt potet i trykkoker ♫♫


Bakt potet kan serveres som egen rett med kryddersmør, ost, mais, skinke.
Fylles med sprøstekt bacon eller noe annet godt
.

Bakt potet passer til både kjøtt og fiskeretter.

I stekeovnen trenger mellomstore bakepoteter 2 timer på 250 grader.
Bakte poteter kan også tilberedes på slowcook i 6-8 timer, hvis du vil komme hjem til ferdig bakte poteter. Oppskrift ➡ her.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.

Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.

Sellerirot frites !!


Når man går på lavkarbo -og har veldig lyst på pommes frites,
er frites av sellerirot et godt alternativ.
Sellerirot inneholder 2,8 gram karbohydrater per 100 gram.

Når man i tillegg tilbereder dem i en luftfrityrkoker blir det sunt og godt !

Kjøttgrateng med bacon


Herlig, smaksrik og god momsemat ♫♫

Denne retten passer perfekt, sammen med en god salat hvis du ønsker en god middag uten mange karbohydrater.

Den smaker også veldig godt sammen med ris, poteter eller pasta !
Spis & Nyt ♫♫

Lavkarbo-pasta med tomatsaus !


Det mange savner mest, når de går på et kosthold med lite karbohydrater, lavkarbo -er pasta og ris.
Men, ikke fortvil - det finnes en erstatning for det meste.

Overraskende god tagliatelle,
ikke akkurat al'dente, den blir veldig myk, men fungerer helt greit som pasta !
Den kan også brukes som pastaplater i lasagne.

Andebryst med hasselbackpoteter, stekt kinakål og appelsinsaus 🍊 Squealing Pig Pinot Noir 2018 ♫♪


En av de relative sannheter i den uforståelige verden av mat og vin som passer sammen er at
Pinot Noir passer godt sammen med and 🍷
Det kommer selvfølgelig an på stekemåte og tilbehøret, hvilken vin av Pinot Noir druen du skal velge.

Den fete anden trenger en vin med litt friskhet og surhet. 
And blir ofte servert med frukt, som tilbehør eller i sausen -og da passer en Pinot Noir fra New Zealand, godt sammen med det kraftige kjøttet og det fruktige tilbehøret.

Kyllingpanne med sopp 🍄 Servert med blomkål & brokkolistappe !


Denne oppskriften har jeg fått av 'bonus-sønnen', som 'bestilte' retten til middag. 
Hvor han har fått tak i den vet jeg ikke.

Enkel, men smakfull, sunn og rask middag !!
Full av proteiner og vitaminer, men lite karbohydrater.

Server retten med ris, poteter eller pasta, hvis du ikke ønsker lavkarbo-varianten 🍄

Sesambakt laks med blomkålris ✿


Blomkålris er en fin erstatning, for vanlig ris
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.

Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker i blomkålrisen, som spinat, løk og paprika.
Bruk grønnsaker, som passer til proteinene du skal servere den til -om det er kjøtt, fisk eller vegetar-rett.

Hjemmelaget lavkarbo-brød !


Lavkarbo altså, ikke LCHF, som står for Low Carb High Fat !!
Lavkarbo er et kosthold hvor inntaket av karbohydrater er mindre enn 100 gram i døgnet.

Man kan spise kjøtt, fisk, skalldyr og alle andre proteiner helt som vanlig, men lag maten fra bunnen av. Ferdig bearbeidet matvarer, som karbonader, pølser, fiskekaker etc. inneholder ofte en del karbohydrater. Les på pakningsvedlegget. Alt som inneholder max 5% per 100g er innafor, men det er som sagt dagsinntaket som teller.

Rype med poteter & rosenkål surret i bacon, stekt sopp og viltsaus !


Norsk natur på ett fat !
I Norge har vi to ulike typer av rype: Lirype og fjellrype.

Rypa er Norges mest jaktede vilt. En svært positiv egenskap med rypekjøttet er at det tåler lang mørningstid. Grunnen til dette er at rypa spiser mye blåbær om sommeren og høsten, og blåbær har naturlig konserveringsevne. Ellers utnytter rypa godt det som finnes av mat i fjellet. Om sommeren og høsten spiser rypa mest blader og bær og den utnytter den føden som til en hver tid gir mest næring. Om vinteren er kosten ganske ensidig med knopper og kvister. I høyere områder hvor snøen blåses bort kan også rypa komme ned til barmark og spiser da av lyngen.



Dagens vin:
  Cune Gran Reserva 2011
Fint utviklet, preg av mørke bær og tørket frukt over integrert fat. Lang ettersmak.

Nakkekoteletter med middelshavsgrønnsaker 🍅 Slowcooker / Trykkoker !


Enkel, god og ganske billig hverdags-middag som passer seg selv, mens du bruker dagen til noe nyttig !
Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok når du står opp
.

Hvis du ikke har Slowcooker/Trykkoker kan du bruke denne oppskriften 👉 her.

Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾
Du kan legge noen skrelte, ukokte poteter i store biter direkte i sausen før du setter den på kok, hvis du ønsker poteter til retten.

 
Supermøre koteletter 
-og masse grønnsaker i en smaksrik tomatsaus 🍅

God middag 🌿

Panna cotta med Kaffirlimeblader 💕 Toppet med limesirup & mango ♫


Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr på Italiensk - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen 💕
Her møter Italia Asia ♫

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken.
Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.
Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.

Smaksrik syrlig dessert 🍋
Den passer perfekt etter asiatisk middag, med sterke krydder eller fete middager.

Hjertesalat med sjømat & frukt 💕 Matua Pinot Noir Rosé ♥

Matua Pinot Noir Rosé
- blir lansert, på vinmonopolet i mars 2019 av grossisten Treasury Wine Estates AS

Jeg er veldig glad i Matua vin, både rød og hvit -og nå også Rosé 
Matua vin er ofte laget på druen Pinot, en blå vindrue. 
Denne druetypen oppleves svært forskjellig, avhengig av hvor den dyrkes.
Newzealandsk pinot noir har de siste årene vist at landet er blant verdens mest spennende vinland.

Laks med hot pasta ☼ Tilberedt i AirFryer ♫♪



Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Den er perfekt for 'steking' av laks.
Fisken blir nesten litt sprø utenpå og skikkelig saftig inni !

Server perfekt stekt laks med spaghetti og grønnsaker og en blanding av hoisinsaus og soyasaus 🌿 

Hoisinsaus er en kinesisk saus, som inneholder soyabønner, sukker, hvetemel, hvitløk, eddik, chilipepper, salt og sesamolje.
Jeg synes den er litt i søteste laget, men sammen med soyasaus blir det passe hot og godt !

Knallgod, ganske sunn og smaksrik middag ♫♪

Eplemuffins med havregryn 🍏🍎


"I dag vet jeg hva vi kan bake mommo, eplemuffins ! 
'Det er fort gjort' (Isabell, 5 år)
Tirsdag er mommo dag -og noe må vi jo finne på, når vi kommer hjem fra barnehagen.

Muffinsene er laget med havregryn🌾
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og langsomme karbohydrater .

Saftige og gode muffins med god smak av epler og kanel,
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎.


Du trenger til 18 stk:
  • 2,5 dl hvetemel
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kanel
  • 2 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 1/2 dl raps eller solsikkeolje
  • 2 stk raspet eple
  • Perlesukker + litt ekstra kanel
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, vaniljesukker, salt og kanel i en bakebolle.
  3. Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland inn de tørre ingrediensene. Bruker du elektrisk visp. så kjør den på svakeste hastighet.
  4. Riv eplene grovt, press ut saften og vend eplene raskt i inn i deigen.
  5. Fordel deigen i muffinsformer.
  6. Dryss over perlesukker og litt ekstra kanel.
  7. Stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
Ingredienser 🍎
Bland samme de tørre ingrediensene 🍎
Rør sammen egg, melk og olje 🍎

Tilsett melblandingen under forsiktig omrøring 🍎
Press saften ut av eplene 🍎
Fordel røren i muffinsformer 🍎
Ferdig stekt 🍎

Pankopanert torsk fritert i AirFryer 🌿


Airfryer er en luftfriterkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !

Panko = Japanske brødsmuler
Panko er laget av brød, som er stekt på en spesiell måte, så det ikke blir skorpe på brødet.
Panko har en mye luftigere tekstur og mye større smuler en griljermel.


I dag friterte jeg torsk i luftfrityrkoker !
De ble herlige sprø og gode 😋

Server fisken med en enkel dressing, brokkolipure og hva du måtte ønske av poteter eller ris 🌿
Litt smeltet smør er godt til, hvis du ønsker det !

Blåskjell med kaffirlimeblader & sitrongress ♫♪ Servert med linguine ♫


Blåskjell er på sitt beste nå på vinteren 
Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for blåskjellene bedre.
Da blir de ekstra kjøttfulle og smakfulle
.

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken. Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.

Sitrongress kommer opprinnelig fra India og Sri Lanka.
Sitrongress brukes til å smaksette asiatiske supper og gryter, men fjernes før servering. Sitrongress kan også brukes rå som krydder i salater for å gi sitronsmak, men da bør den være ganske så fersk.
Det er den nederste kjøttfulle delen som brukes.

Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.
Bruk gjerne noen ekstra kroner på en god pasta, hvis du ikke lager den selv da.

I Hamar har vi en importør av Italienske godbiter, den pastaen de selger er helt fantastisk.
Gode råvarer og langsom tørking ved lav temperatur i opptil 70 timer.
- Konsistens og smak som fersk pasta. Absorberer sausen godt. Kort koketid.

Les mer om pasta fra Livio Norge her.

Vannbakkels med bringebærkrem ♥

♥ 
Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk.

I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.