Wok med kål & laks !


Nykål i en herlig frisk, smaksrik wok med laks og nudler !
Nykål kan byttes ut med kinakål eller spisskål.

Her ble det GLADLAKS i dag 🍃
Det ser ut som det er veldig mye kål, men nykålen faller sammen under varmebehandling.

Enkel og god middag, som er klar på under 30 minutter 🌿
Spis & Nyt ♫♪

Ramsløkpølser med brunkål !


Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Bladene kan brukes i salater, som krydder i pølser, gryter og supper.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av. 

Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.

Denne planten, som vokser vill i norsk natur, forbindes først og fremst med mildere kystklima.
Den vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal.
På Artsdatabanken, som du finner her, kan du se hvor den vokser i Norge.

Brunkålen kommer fra Danmark, den serveres som tilbehør til flesk og pølser.
Dette er en luksusutgave med nykål !

Jeg kokte brunkålen i trykkoker, raskt og enkelt !
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Brunkål kan selvfølgelig kokes i vanlig kjele.


Gode smaksrike pølser, servert med brunkål og ovnsbakte poteter.
Ramsløkpølser fra 👉 Annis Pølsemakeri kan anbefales 🍃

Kombidampet skalldyr med hvitvin & urter ! Servert med parmesan frites & aioli !


Nydelige skalldyr, som kun skal dampes i kombidamp ovn i 12 minutter
Det finnes forskjellige utgave av kombidampovner.
Min utgave bruker bruker 25% damp og 75% varmluft.
Les bruksanvisningen på din ovn før du setter i gang.

Blåskjell er noe av det raskeste og enkleste du kan lage.
Litt grønnsaker, hvitvin, olje og masse urter, så blir det perfekt. 
Her har jeg også brukt store reker.

Har du lyst på hvitløksbrød til så er det en smaskens oppskrift på det her !

Jeg serverte retten med parmesan frites !
Det er skikkelig godt !
Det tar litt tid å forberede dem, men vel verdt å vente på !
Skikkelig snadder ♫♪

Svinefilet i wok med bakt potet & bearnaise

🎵
Endelig fredag !
Fredag er den beste dagen i uken !
Kose seg skikkelig med god mat, godt drikke, levende lys -og tenke på at det er fridag i morgen !

I disse koronatider er det dårlig med uteliv og levende musikk, men du finner mange fine digital konserter på nettet. Her i Hamar har vi Karantene scene Hamar. 
En digital konsertserie med lokale artister fra Innlandet, live fra Festiviteten Bar & Scene, uten publikum, rett hjem på skjermen i stua til folk!
Kos dere - det blir bedre 💚🌈

~ 6 veier til et godt liv 💗🌈

1. Å høre det positive som blir sagt, fremfor det negative.
2. Legge merke til det som blir gjort istedet for det som ikke gjøres.
3. Husk de gode stundene, ikke lagre de onde.
4. Gi omsorg, ikke bare forvente å få.
5. Le av bagateller, ikke gremme seg over dem.
6. Få frem det beste i hverandre.

Men uten mat og drikke.....
Marinert ytrefilet av svin med grønnsaker i en smakfull god saus !
Servert med bakt potet, kryddersmør og bearnaise
🌿

Vårlig ukemeny 💚🌈


Nå varmer sola, kjenner du det ?
🌞

Er det ikke herlig -jeg elsker våren 💚
Gå tur i vårsolen med småsko -å se det spirer og gror !

Da frister det med lett, enkel mat med smak av vår !
Her er mitt forslag til ukemeny, som passer perfekt i vårsolen.
Masse grønnsaker, fiskemiddager, grillet lam, asiatisk biffsalat, nykål, asparges - så mye godt !

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Lag en fin uke 🌈

Grillet baconsurret svin indrefilet med bakt potet, mangosalat & bearnaise !

Inneholder produktplassering !

Indrefilet av svin er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Når man surrer den inn i bacon blir den saftig og god.
Bacon-Wrapped Torpedo ♫♪

Jeg fikk perfekt temperatur ved hjelp av Weber Connect steketermometer, som gjør det enkelt å følge med på grillmaten !
Du finner mer informasjon, bruksanvisning, tips og råd om Weber Connect Hub her.


Her har jeg servert svinefileten med bakt potet, kryddersmør, syrlig mangosalat og bearnaise.

Herlig blanding av salt, friskt og syrlig !
Spis & Nyt ♫♪

Stekt fløtepudding med nykål, hvit saus & reker !


Jeg hadde store planer om å lage 👉 rekekabaret i løpet av påsken, derfor hadde jeg en fløtepudding i kjøleskapet. Men, påsken gikk så altfor fort -og de fleste rekene ble spist opp med loff og majones.

Jeg hadde noen reker igjen -og denne fløtepuddingen..... 🌿

Fløtepudding er det samme som fiskepudding. Forskjellen er at fløtepudding er laget med fløte og fiskepudding er laget med melk. Denne kjøpevarianten inneholder bare 53% fisk, så hvis du har tid og lyst så kan du lage bedre fiskepudding selv.

Jeg lager fiskepudding, som inneholder både fløte og melk. 
 Oppskrift finner du 👉 her.

Helgrillet lammelår !

Inneholder produktplassering !

Lammelår servert med fløtegratinerte poteter, ratatouille og lammesaus 🌿

Kjernetemperatur på lammelår: 65-70°C = rosa / 76°C = gjennomstekt.
Lammelåret blir best hvis det langtidsgrilles over lav temperatur.

Langtidssteking/grilling er faktisk viktigere enn kjernetemperaturen.
Kjøttet blir utrolig mørt og saftig selv om det er gjennomstekt.
Jeg grillet lammelåret i seks timer til det hadde en temperatur på 72°C.

Hvis du vil steke lammelår i stekeovn, kan jeg anbefale denne oppskriften 👉  80°C i 8 timer !

Kalkunfilet med søtpotetpuré og eplesaus 🍸 Matua Marlborough Chardonnay


Helstekt kalkun spiser mange til jul og påske !
Det kan ofte være for mye å steke en hel kalkun, da er kalkunfilet ett godt alternativ.

Det eneste, som var å oppdrive på nærbutikken rett før påske var ferdig krydret kalkunfilet i stekepose. Enkelt og veldig lettvint. Smakte godt gjorde den også !

Godt, sunt og magert kjøtt !

Kalkunfilet med søtpotetpuré, grønnsaker og eplesaus 🍎
Herlig smaksrikt og nydelig måltid !

Påskens sjokoladekake !


Herlig fløyelsmyk sjokoladekake med melkesjokolade 💛
Kaken blir luftig og lett på grunn av de stivpiskede eggehvitene.
Den blir kjempegod på smak, når man bruker kokesjokolade i stedet for kakaopulver.

Visste du at sjokolade passer veldig godt sammen med basilikum ? 🌿
Ikke jeg heller, før jeg testet det i dag 💚

Nytes gjerne i solveggen med en kopp varm kaffe eller kakao 💛

Stekt laks med smørdampet nykål, jasminris & soyasmør !!


Rask, enkel og helt nydelig middag !
Herlig, sunn og god laks, med årets nykål og min favoritt, soyasmør med futt i !!

Jeg stekte laksen i AirFryer 
Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid. Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !
Den kan selvfølgelig stekes i stekeovn eller stekepanne.

Herlig vårlig fiskemiddag, som smaker utrolig godt !!
Server retten med kokt jasminris, som passer perfekt til soyasmøret 🌾
Nydelig middag på under 30 minutter !

Karbis med pasta, nykål & grønn pepper i fløtesaus !


Enkel, god og herlig kremet, smaksrik pasta med fløte, sennep & grønn pepper, toppet med parmesan !
Skikkelig digg 🌿

I disse koronatider, når vi ikke får lov til å reise på hytta, kommer Annis Pølsemakeri til oss langs E6.
Jeg har hytte i Sør Fron i den beste dalen Gudbrandsdalen -og der oppe er Annis 'nærbutikken' min.
Jeg bestilte påskepakke, forskjellige typer pølser samt grillspyd av svinenakke, som er skikkelig godt !

I påskepakken var det blant annet gode ferdigstekte håndlagde karbonader. 
Litt merkelig sammensetning, med pasta & karbis, men det smakte godt.
Ringebu møter Italia !
Kjekt med noen enkle middager innimellom 🌿

Nå er den her - NYKÅLEN !!


Nykål har lavt energi - og fettinnhold og høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Nykål er også en kilde til kalium. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Du vet det går mot vår når min favoritt grønnsak dukker opp i butikken !
Det er altså så godt -og passer til alt, fisk, storfe, vilt, hval, svinekjøtt og and.

Mannen min begynner å bli litt lei nykål, når sommerferien nærmer seg 😅😅
Stakkars mann 💙


Her har jeg samlet noen av mine favoritt oppskrifter med vårens fristelse !
En annen gjenganger i oppskriftene er soyasmør, som du finner i 7 av oppskriftene !

Gi meg en nykål, ekte smør og en flaske soyasaus, så er jeg fornøyd 😃
Planen var opprinnelig en ukesmeny med nykål, men uken er for kort - 16+3 smaskens oppskrifter !

19 Crimes Steaksandwich !!


19 Crimes The Uprising 2019 🍷 ♫
Vinen er inspirert fra listen over 19 forbrytelser som ble utarbeidet i 1788, for å hjelpe det overfylte britiske fengselssystemet ved å sende forbrytere til Australia.
Mange døde på veien, men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.

The men and women on our labels are not those of fiction - they were flesh and blood. Criminals and scholars. In history, they share a bond receiving 'punishment by transportation'. It could have shattered their spirits. It didn't. Today, we toast them and the principles they lived by.

Les mer om 19 Crimes 👉  her - og under oppskriften.


Perfekt kveldskos ♫♪
Fyll opp brødskiva med kremet druesalat, ruccola, som har en god pepperaktig smak, herlig mørt biffkjøtt og parmesan frites ♫♪

Du trenger:
  • Biff
  • Smør/Olje
  • Pepper
  • Salt
  • Ruccola
  • Druesalat med vårløk
  • Parmesan
  • Poteter
  • Godt brød, gjerne ristet
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Lag druesalat.
  3. Stek parmesanfrites.
  4. Stek biff:  Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. La biffen hvile i 5-10 minutter, før du skjærer den i skiver.
  5. Legg ett tykt lag med druesalat på godt brød. Det blir ekstra godt hvis det er ristet !
  6. Legg på biff og ruccola.
  7. Krydre med litt salt og pepper.
  8. Serveres med parmesan frites.
  9. Spis & Nyt ♫♪
Tips til mør biff:
Gni biffen inn med bakepulver, og legg det i kjøleskapet i tre til fem timer. Vask kjøttet og tørk av det på tørkepapir. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker det.
Måtte teste det i dag -og kjøttet ble veldig mørt !

Druesalat med vårløk
  • 250 g steinfrie druer (uten stilken)
  • 3 stk vårløk
  • 100 g lettrømme
  • 3 ss majones
  • Sitronsaft, (ca, saften av en 1/2 sitron)
  • 1 ts sukker
Sånn gjør du:
  1. Vask druene og del dem i to.
  2. Skjær vårløk i små tynne ringer. 
  3. Rør sammen rømme og majones og smak til med litt sitronsaft og sukker.
  4. Bland inn druer og vårløk.
  5. La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter eller lenger før servering.
Parmesan frites
  1. Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann en time eller to.
  2. Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Varm opp stekeovnen til 200°C
  4. Legg poteter i en ovnspanne med bakepapir og dryss over olje, revet parmesan, salt og pepper.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter eller til de er sprø og gylne.


19 Crimes The Uprising 2019 🍷 ♫

Dyp purpur på farge. Intens duft av solbærsyltetøy, brunt sukker, søtt krydder og sjokolade.
Fyldig og intens vin med moderat tannin og middels lang ettersmak.
Skikkelig smakfull og mørk smaksbombe 🍷 ♫

19 Crimes Wine, har en egen app, men den fungerer dessverre ikke i Norge 🍷👍😢🙈
Lytt til historiens mest interessante straffedømte og opprørere fortelle sin historie bak de 19 forbrytelsene, samhandle med verden og forsvare seg selv i en rettssak med dommeren for å bevise sin uskyld !!
Har fått 'tilgang' til en litt smugtitt på appen her 👇



19 Crimes The Uprising 2019 🍷 ♫
Varenummer :11675901
Smak :Fyldig og rund med smak av mørke, søte bær, mørk sjokolade og kanel.
Lukt : Duft av mørke bær, mokka, karamell og vanilje.
Farge : Dyp rubinrød.
Produsent : 19 Crimes
Årgang: 2019
Land, distrikt : Australia, South Eastern Australia
Råstoff : Merlot 5%, Cabernet Sauvignon 5%, Shiraz 90%
Metode : Deler av vinen er lagret på brukte romfat.
Alkoholprosent : 14,5
Syre: 6,2 g/l
Sukker: 12 g
Grossist : Treasury Wine Estates Norway AS

Steg for steg 👇
Biff og bakepulver !
Druesalat 
BIFF !
Brød !
Klar til servering !

Jane Castings Soppsuppe !!


Enkel, god varmende suppe 🍂
Den kan også serveres til forrett 🍂

Suppen er også helt perfekt å nyte foran peisen, sammen med godt brød ♪

🍷 19 Crimes Hard Card Chardonnay
Vinen er inspirert fra listen over 19 forbrytelser, som ble utarbeidet i 1788 for å hjelpe det overfylte britiske fengselssystemet ved å sende forbrytere til Australia.
Mange døde på veien, men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.

På vinflasken er det bilde av Jane Casting
Gift med 4 små barn og ansatt som hushjelp, ble hun i 1846 dømt til 7 år for å ha tatt i mot bacon selv om hun viste at det var tyvegods.