Amok finnes det mange varianter av, men den inneholder som regel hvit fisk, kokosmelk,
pak choy, fish sauce og Khmer krydderblanding.
Krydderblandingen inneholder mange eksotiske ingredienser deriblant fersk galangarot, gurkemeie, kaffirlimeblader, sitrongress og prahok.
Ingrediensene får du kjøpt i asiatiske butikker og når de er innkjøpt er den ganske enkel og lage.
Men jeg jukset litt :
Jeg har fått gave av en venninne, som har feriert i Asia. I Kambodsja kjøpte hun krydderblandinger
i gave til meg, heldig - Takk Wenche ♥
En av krydderblandingen var Amok, så jeg brukte den i stedet for og lage krydderblandingen.
Den kan antageligvis kjøpes i asiatiske butikker i Norge også.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk.
Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia og er blitt mer og mer vanlig også i Norge. I konsistens og tilberedning minner den om spinat.
Resultatet ble en veldig god, smaksrik, knall gul suppe !
Spis & Nyt ♫♪
Khmer Fiskesuppe:
- 3 ss olje
- 2 ss Khmer krydderblanding * eller 3 ts Amok krydderblanding
- 400 g torskefilet, eller annen hvit fisk
- 300 g pak choy
- 500 ml kokosmelk
- 1 ts brunt sukker
- 4 ss fish sauce
- (Frisk koriander)
- Skjær fisken i biter og skjær av den tykkeste stilken på pak choy og skjær den opp i passende biter, på størrelse med en spiseskje
- Varm oljen i en kjele over medium varme.
- Tilsett krydderblandingen i oljen og rør i den hele tiden i ca. 3 minutter.
- Tilsett pak choy i krydderblandingen og stek til den faller sammen.
- Tilsett kokosmelk, sukker og fiskesaus, bland alt godt sammen.
- Legg i fisken og la det koke opp. La den trekke på svak varme i 5 minutter eller til fisken er gjennomkokt.
- Server umiddelbart, jeg drysset over litt frisk koriander.
Ingredienser til suppen |
Hvis du vil prøve deg på krydderblandingen er oppskriften her:
Kroeung (Khmer krydderblanding):
- 3 ss olje
- 1 stk fersk galangarot, skrelt og skåret i skiver
- 1 ss fersk gurkemeie, skrelt og skåret i skiver
- 6 båt hvitløk, skrelt og skåret i skiver
- 3 stk sitrongress , bruk kun nederste 1/3 og skjær i skiver
- 4 stk små, røde sjalottløk , skrelt og skåret i skiver
- 10 stk kaffirlimeblader , skåret i strimler
- 2 ts prahok eller 10 g pickled gouramy Fish
- Varm oljen i en wok eller panne over medium varme.
- Stek prahok først og la det bli brunt.
- Tilsett deretter resten av ingrediensene og stek til alt er gyllenbrunt.
- Ha alt i en food processor og bland det til en jevn blanding.
- Gir ca. 250 g krydderblanding.
- Blandingen tar ca. 30 minutter å lage.
Krydderblandinger fra Kambodsja |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar