}); Edels Mat & Vin: Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål !! Google+

fredag 20. mars 2015

Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål !!


Smaksrik, fyldig ovnsrett
Rett og slett veldig god !!

Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der
man varmebehandler godt brunede råvarer i en gryte sammen med væske under tett lokk og som
regel stekes den i ovn.


Til 4 porsjoner trenger du :
  • 4 store rå kyllinglår
  • Stekeolje
  • Smør
  • 2 chorizo pølser
  • 1 løk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 x 290 g boks kikerter, avsilt og skyllet
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl kyllingkraft/buljong
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Grønnkål, strimlet
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllinglår raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side.
  2. Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.
  3. Skjær løk i skiver og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.
  4. Tilsett kikerter, tomater, en kvist timian og kyllingkraft. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglår og chorizo på toppen.
  6. Sett på lokk eller dekk til med stekefolie. Stek på 200 grader i 20 minutter.
  7. Ta av lokket og tilsett strimlet grønnkål. Dytt grønnkålen litt ned i sausen.
  8. Stek videre, uten lokk i ca. 15 minutter.


Klar til 'første' steking !

Nesten klar til 'andre' steking
Ferdig stekt


Portada Caladoc Tinta Roriz 2013

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av mørke bær og urter.
  • Smak: BlBløt og lett sødmefull, preg av modne mørke bær og urter. (2012)
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Caladoc 50%, Tinta Roriz 50%
  • Metode: Druene er først gjæret ved 30 C, og så ved 20 C, til sammen i 15 dager.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 3,60 g/l Syre: 6,40 g/l

  • Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar