01 mars 2015

Brennende kjærlighet ❤ Potetmos med bacon & sopp !!


Hvordan denne retten med potetmos og bacon har fått navnet "Brennende kjærlighet",
har jeg prøvd og finne ut av, men uten og lykkes !!
God er den i hvert fall, det meste blir godt med sprøstekt bacon.

Her en min versjon av "Brennende kjærlighet" !
Skikkelig kosemat 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg potet
  • Vann
  • 1,5 ss havsalt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 12 dl grønnsaksbuljong
  • 1/2 purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • 300 g sopp
  • 400 g bacon
  • Frisk gressløk
  • Nykvernet pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og skjær dem i biter. Rør inn salt og eddik i kaldt vann. Legg i potetene, la de ligge i vannet i 30 minutter, skylles godt i kaldt vann etterpå. Dette er for å få ut stivelsen i potetene, da blir ikke potetmosen så lett seig.
  2. Skjær purre i ringer.
  3. Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
  4. Varm opp melken.
  5. Sil av buljongen og mos potetene og purren.
  6. Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
  7. Riv osten og tilsett den i potetmosen.
  8. Smak potetmosen til med salt helt til slutt.
  9. Forvarm stekeovn til 180 grader, bruk varmluft funksjonen. Legg baconet på en stekeplate med bakepapir. Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.
  10. Skjær sopp i biter og stek dem i en stekepanne.
  11. Server potetmosen med bacon, sopp, hakket frisk gressløk og ett dryss pepper.
Trikset for å få stivelsen ut av potetene.

Bacon !



⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯)  Ha en romantisk aften - kos dere

`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF