Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 23. juni 2017

Rødvinsmarinert entrecôte med baconsurret søtpotet og kremet soppsaus


Nærmeste "by" når jeg er på hytta i Gudbrandsdalen er Ringebu
 -og ingen tar turen til Ringebu uten ett besøk på Annis Pølsemakeri
I dag ble det, som alltid verdens beste lammepølser og i kjøttdisken ble valget rødvinsmarinert entrecôte. Tenk at det finnes en så fantastisk gourmetbutikk her oppe !!!

God mør biff og søtpotet er en perfekt match
 -når du i tillegg får litt salt bacon.... mmmm ♥

Dagen vin:  Castelforte Valpolicella Ripasso 2014


Til 2 porsjoner trenger du:
  • 2 x 250 g rødvinsmarinert entrecôte
  • Stekesmør/olje
  • Biffkrydder
  • 1 stor søtpotet
  • 1 pakke bacon
  • 1 løk
  • 200 g sopp
  • 2 dl fløte
  • 1 dl vann
  • Soyasaus
  • Salt 
  • Pepper
  • Haricot verst/aspargesbønner
  • Frisk timian (til pynt)

Entrecôte:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før det skal stekes. 
  2. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3 minutter på hver side. Etterstekes på litt svakere varme noen minutter. Entrecôte trenger litt lengre steketid enn annen type biff, mye fordi entrecôte er skjært i litt tykkere skiver.
  3. La den hvile i 5-10 minutter.
Søtpoteter:
  1. Skrell søtpoteten og skjær dem i båter.
  2. Rull bacon rundt søtpotetbåtene.
  3. Legg dem på bakepapir i en ildfast form eller stekebrett.
  4. Bakes på 200 grader i ca. 30 minutter / Innstilling 5 på gassovn.

Kremet soppsaus med fløte og løk:
(Til 4 porsjoner)
  1. Skjær løk i skiver og sopp i litt store biter, stekes i godt smør i 5-10 minutter.
  2. Tilsett fløte og vann i stekepannen.
  3. La det småkoke i ca. 5 minutter, til sausen tykner.
  4. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  5. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Aspargesbønner:
Skjær av begge endene på aspargesbønnene. 
Kokingen går raskt så kok aspargesbønnene mens biffen hviler.
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann.

Rødvinsmarinert entrecôte 🍃🍴


Her snakker vi kvalitet -på råvarer og vin

Ingredienser 
Baconsurret søtpotet 
Steker sopp og løk 
Steker biff !!
Klar til servering 
Spis & Nyt 

Castelforte Valpolicella Ripasso 2014




Litt av kjøttdisken på Annis pølsemakeri på Ringebu !

Hyttebutikken sin det

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar