02 juli 2017

Kylling curry i Crock-Pot ♫♪


Enkel, men god kyllingrett med en fantastisk saus !
Kyllingfileten blir utrolig mør og god !!

Jeg serverte retten med salat og jasminris, thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene. Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig. Passer perfekt til sterk mat.
Ganske så HOT, men skikkelig digg ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ts red curry paste
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning 
  • 1,5 ss maisenna + litt vann
  • Salt
  • Pepper
  • Ris *
  • Salat *
Sånn gjør du:
  1. Legg kyllingfilet i crock-pot kjelen. 
  2. Bland sammen sennep, appesinjuice, red curry paste og honning, rør det godt sammen og hell det over kyllingen. 
  3. Sett på lokket og la det koke i 4 timer på low eller 2,5 time på high.
  4. Når det gjenstår ca. 30 minutter av koketiden rører du ut maisenna i litt vann og tilsetter den i crock-pot-gryta. Rør forsiktig.
  5. Sett på lokket og kok videre.
  6. Smak til med salt og pepper. 
  7. Server kyllingen med kokt ris og salat.
Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
  1. Skyll risen i kaldt vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele, tilsett ris og litt salt.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5 minutter.
Sausen skal helles over kyllingen ♫♪
Klar til koking ♫♪ Jeg brukte bare 3 kyllingfileter i dag, men det er nok saus til 5 stk.
Kokes i 4 timer på low eller 2,5 time på high ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Hot & Godt !! 
Ingredienser ♫♪


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF