28 juli 2017

Blåskjell med cognac ♫


Blåskjell er nydelig mat -og i tillegg veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Har du prøvd med en klunk cognac i kjelen ??
Smaker supergodt

Server blåskjellene med godt brød eller pommes frites med masse Maldon salt - og gjerne ett glass Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie.
Spis & Nyt ♫


Hovedrett til 2 porsjoner /Forrett til 4 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • Raps eller solsikkeolje
  • 2 sjalottløk
  • 0,5 ss svart pepper
  • 0,5 ss rosepepper
  • Timian, frisk
  • 3 ss cognac
  • 1 dl kremfløte
  • Koriander, frisk

Sånn gjør du:
  1. Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
  2. Knus pepper og rosepepper i en morter og finhakk sjalottløk.
  3. Surr hakket sjalottløk, rosepepper, svart pepper og litt (1-2ss) hakket timian i litt olje i en stor kjele.
  4. Tilsett blåskjell.
  5. Tilsett cognac, la det surre 1 minutt før du tilsetter fløte.
  6. Sett på lokk og la blåskjellene dampe til blåskjellene åpner seg. Det tar 5-7 minutter.
  7. Rist litt på kjelen noen ganger.
  8. Dryss over frisk hakket koriander ved servering.
Noe så godt 😋♫♫

Ingredienser ♫♫
Surrer sjalottløk, timian, rosepepper og svart pepper ♫
Tilsatt blåskjell og cognac ♫
Spis & Nyt ♫
Smaker helt nydelig ♫♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF