Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 2. september 2016

Shepherd's Pai ♫ Hytteutgave !!


Gjeterens pai, er ovnsrett med kjøttsaus, dekket med et lokk av potetmos.
Opprinnelig blir den laget med lammekjøtt, men i dag har jeg brukt kjøttdeig av storfe.
Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt på en kald høstdag !
Ready steady cook 🍃🍅

I glasset : Niepoort Fabelaktig Douro 2014


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig av storfe eller lam
  • 1 stk løk, hakket
  • 2 stk vårløk i skiver
  • 1-2 stk gulrøtter i terninger
  • 1 stk paprika i biter
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 never grovhakket basilikum
  • 2-3 ts finhakket rosmarin blader
  • 5 middels store poteter
  • 2 ss smør
  • 0,75 dl melk
  • 50 g revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk persille

Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, skjær i biter og kok dem.
  2. Mos potetene og bland med melk, smør og ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Hakk løk, skjær vårløk i skiver og skjær gulrøtter og paprika i terninger.
  4. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje eller smør, tilsett løk og la det surre til løken blir gyllen.
  5. Tilsett grønnsaker, tomater, tomatpuré og la det surre i 15 minutter. Smak til med salt, pepper, basilikum og rosmarin.
  6. Fordel kjøttblandingen i en ildfast form, legg potetene på toppen.
  7. Stek på 220 grader i 25 minutter. Har kun undervarme på gassovnen, så potetene blir ikke gratinert, men smaken er god !!
  8. Dryss over litt frisk persille ved servering.
Serveres rykende varm ♫♫


Niepoort Fabelaktig Douro 2014
Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
Kr. 139,90


Smak:
Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
Lukt:
Fruktig aroma preget av røde og mørke bær, innslag av urter, krydder og fat.
Farge:
Dyp blårød.
Produsent:
Niepoort
Årgang:
2014
Land, distrikt, underdistrikt:
Portugal, Douro, Øvrige
Råstoff:
Tinto Cão 5%, Tinta Barroca 10%, Tinta Roriz 20%, Touriga Nacional 10%, Touriga Franca 20%
Metode:
20% av vinen i 12 md. på 2 og 3 år gamle franske eikefat. 80% i ståltanker.

Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen  ♫ 2 september 2016


Middagen er servert ♫

Klar til steking ♫

Klar til "montering" ♫


Koker poteter og steker kjøttblandingen ♫

Grønnsaker ♫

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar