Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av spinat, basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino.
Persillepesto og tomatpesto i ulike varianter blir også mye brukt her i landet.
Sausen brukes mye til brød og pasta.
Dette er en skikkelig god pastasalat ♪♪
Passer til lunch, middag og kvelds - snadder !!!
Dette er en skikkelig god pastasalat ♪♪
Passer til lunch, middag og kvelds - snadder !!!
Pastasalat - 4 porsjoner :
- 400 g ferske renset reker
- 300 g tørr fullkornpasta
- 1 dl tomatpesto
- 100 g ruccula
- 16 stk cherrytomater
- 1 stk rødløk
Sånn gjør du:
Rist pinjekjerner i en varm panne før du
tilsetter den.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
Kjør sammen til en glatt mos og smak til med
litt salt og pepper.
`:´¯)░✿
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`✿◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸
- Skrell reker.
- Kok pastaen i rikelig med saltet vann etter anvisning på pakken.
- Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
- Lag tomatpesto eller bruk ferdig kjøpt på glass, og bland den inn i pastaen.
- Skjær rødløk i tynne strimler og del cherrytomater i to.
- Bland sammen pasta, reker og grønnsaker.
- 2 fedd hvitløk
- 100 g soltørkede tomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
Rist pinjekjerner i en varm panne før du
tilsetter den.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
Kjør sammen til en glatt mos og smak til med
litt salt og pepper.
Bildet er "godkjent" av Lorenzo Boni, Executive Chef of Barilla America !!
![]() |
Hyggelig kommentar fra Lorenzo Boni, Kjøkkensjefen for Barilla America ! |
`:´¯)░✿
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`✿◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar