20 februar 2015

Laks med kremet fennikelsaus ♥ஜ


Nydelig fiskemiddag med god smak av fennikel og sitronpepper.
Granateple gir retten både litt syre og sødme.

Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø.
Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter, som inneholder mer antioksidanter.

Denne retten er perfekt, som rask hverdagsmiddag eller pyntes litt ekstra og serveres i de flotteste selskaper !

Jeg server retten med kokte poteter, gulrøtter, sukkererter og granateple i tillegg til den gode sausen 

Til 3-4 porsjoner trenger du:
  • 600 g laksefilet
  • 2 ss smør
  • 1 fennikel
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 beger Crème Fraîche Lett
  • Salt
  • Pepper
  • 200 g minigulrøtter
  • 150 g sukkererter
  • Granateple
  • Koriander
Laks
  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laks i serveringsstykker, fjern skinnet og dryss over sitronpepper.
  3. Legg laksen i en ildfast form penslet med smør.
  4. Stek i stekeovnen i 10-12 minutter.
Fennikelsaus
  1. Skjær fenikkel i strimler, ta vare på det grønne 'gresset'.
  2. Fres den i litt smør i en stekepanne noen minutter.
  3. Skru ned varmen og tilsett Crème Fraîche.
  4. La dette surre i ca. 5 minutter.
  5. Tilsett 'gresset' og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
  1. Kok gulrøtter med litt vann, ikke la vannet dekke gulrøttene helt, tilsatt salt, en klype sukker og en klatt smør. Dette bevarer og framhever smaken og sødmen i gulrøttene.
  2. Ikke la gulrøttene bli overkokt, det skal være litt motstand når du stikker dem med en gaffel.
  3. Tilsett sukkererter på slutten av koketiden og kok i ytterligere 2 minutter.
Legg fennikelsausen på en tallerken, legg på gulrøtter, sukkererter og laks.
Dryss over koriander og granateplefrø.


Laks med sitronpepper

Fennikel

Granateple




Riondo Prosecco Spago Nero
Friskhet er viktig når man skal ha vin til den fete laksen, spesielt når man i tillegg har fett og
syre fra Crème Fraîche og granateple.


Glera (Prosecco)
Glera er den grønne druen i populære prosecco fra Veneto i Italia. I 2009 byttet druen navn til Glera, mens vinen beholdt prosecco-navnet. Druen i seg selv gir ikke så mye preg til vinen, produksjon og gjæringsprosesser bidrar i minst like stor grad.

Druer : 100% Glera
Alkohol : 10,5%

Land: Druer dyrket i den vestlige åsene i Italia, Prosecco, i provinsene Vicenza og Padova.
Lukt: Ren og aromatisk, preg av pære, urter og litt sitrus
Smak: Elegant, full, myk og konvoluttering med noter av ananas og pasjonsfrukt. Søt ettersmak og vedvarende med en behagelig bitter ettersmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF