01 februar 2015

Helstekt ytrefilet av svin med Five-spice krydder 粉 Servert med grønnsaker, soppsaus og jasminris !


Wuxiang fen 五香粉
Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.
Denne kan man lage selv, men jeg kjøpte en ferdig krydderblanding.

Fremgangsmåte:
  1. Forbered kjøttet, brunes i en varm panne og settes inn i stekeovn.
  2. Tilbered grønnsakene, stek dem mens kjøttet hviler.
  3. Kok risen.
  4. Skjær opp løk og sopp til sausen.
  5. Lag sausen, når det er 10-15 minutter igjen av steketiden på grønnsakene, hvis den står for lenge blir den fort for tykk.



Til 4 porsjoner trenger du:
SVINEFILET
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1,5 ss Five-spice krydder
  • Rapsolje
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før det skal stekes.
  2. Gni fileten godt inn med Five-spice krydder.
  3. Bruk sterk varme og stek fileten raskt på alle sider i litt olje.
  4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten
  5. Stek på 180 °C til termometeret viser ca. 68 °C, det tar ca. 20 minutter.
  6. Fileten er passe stekt ved 68-70 °C, og gjennomstekt ved 75 °C. Temperaturen stiger noen grader mens den hviler. 
  7. La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ytrefilet med five-spice krydder !
GRØNNSAKER
  • Rød paprika
  • Gul paprika
  • Orange paprika
  • 1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 150 g sukkererter
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss soyasaus
  1. Skjær grønnsaker i passende biter.
  2. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olje.
  3. Krydre med soyasaus, salt og pepper.
  4. Stekes ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Grønnsaker !! Ser det ikke godt ut ?
SOPPSAUS
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g sopp, jeg brukte sjampinjong og aromasopp 
  • 1 ss smør til steking
  • 1 beger Crème Fraîche Lett
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  1. Skjær løk i strimler, finhakk hvitløk (eller bruk 'hvitløk på tube') og skjær sopp i skiver.
  2. Brun løk og sopp lett i smør i en panne.
  3. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
  4. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme.


Soppsaus
RIS - Jasminris
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
  1. Skyll risen i vann, minst tre ganger. Da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk. 
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.

Ingredienser, mangler Crème Fraîche Lett, ris, olje og smør.
Middagen er klar !

(¯`*•¸.•*´¯)
   •˛•˚˛ •˛•˚ Bon Appetit !
    •˛•˚˛ •˚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF