Andebryst med nydelig plommesaus 🎶


And er veldig godt, men ganske dyr i innkjøp her i Norge. Du kan bruke andelår, som er mye billigere, men selvsagt er det mye mindre kjøtt på andelår i forhold til brystet.

And smaker ganske søtt, men ikke like søtt som viltkjøtt. Den har mye sterkere smak enn kylling, men ikke så fremtredende smak, som lammekjøtt har.

And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon.
 
And er ganske fett og passer godt med syrligheten fra appelsiner. 
Her bruker jeg appelsin i en plommesaus med varme krydder.

Retten kan serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller eventuelt pasta.
Jeg serverer retten med ⇾ fløtegratinerte poteter, som tilbehør sammen med brokkolini, gulrøtter i tynne staver og den sykt gode sausen.

Andebryst er nydelig mat. Den er best når den fremdeles er litt lyserød i kjøttet. 
Steker du den for lenge vil den smake lever, så den er bedre for lite stekt enn for mye stekt. Skinnet skal være sprøstekt. Men ikke vær redd for å prøve, det blir garantert godt.

Andebryst med fløtegratinerte poteter, brokkolini, gulrøtter og en nydelig plommesaus 🎶 God middag !


Du trenger til 4 porsjoner:

🍊 Plommesaus med krydder & appelsin 
  • 50 g smør
  • 4 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 450 g røde plommer
  • 3 stjerneanis
  • 3 ss sukrin gold eller brunt sukker
  • 1 dl nypresset appelsinsaft
  • 1 ts chiliflak
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. 
  2. Press ut saften av 1-2 appelsiner.
  3. Smelt smøret i en kjele og tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær. La det surre til løken er mør.
  4. Del plommene i to. Fjern steinene og del dem i biter før du legger dem over i kjelen.
  5. Tilsett sukrin gold, stjerneanis, appelsinsaft og chili. 
  6. Legg på lokk og kok på svak varme til plommene har blitt most.
  7. Ta ut stjerneanisen og kjør sausen med en stavmikser.
  8. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm frem til servering.
Andebryst
  1. Rut opp skinnet og krydre godt med salt og pepper.
  2. La kjøttet bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  3. Legg andebryst med skinnet ned i en kald panne uten fett. Sett på sterk varme.
  4. Stekes på denne siden til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru ned varmen litt hvis den begynner og bli vel mørk. Det tar ca. 10 minutter å få skinnet sprøtt.
  5. Snu dem og stek på den andre siden i 10 minutter. (Sett gjerne ett steketermometer i midten av andebrystet. Når den har kjernetemperatur 59°C er den akkurat passe rosa)
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler kjøttet i skiver.
Brokkolini & Gulrøtter
  1. Del gulrøtter på langs til litt tykke staver. 
  2. Kok dem i godt saltet vann til de er møre, ca, 10 minutter.
  3. Tilsett brokkolini på slutten av koketiden og kok videre i 3 minutter.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF