Crème caramel inneholder ikke fløte og mindre mengde sukker enn karamellpudding.
Jeg bytter i tillegg ut vanlig sukker med Finesse bakesukker. Når du baker med finesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C og karamelliseres raskere enn vanlig sukker. Finesse har ikke den metalliske smaken, som man ofte opplever med bruk av sukkererstatninger.
I denne utgaven bruker jeg vaniljepulver.
Dyp og fyldig smak og er drøy i bruk. En halv teskje vaniljepulver erstatter en hel vaniljestang. Vaniljen kommer fra ekte vanilje fra vaniljeorkidéer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet og tørket i flere måneder for å oppnå den dype, fyldige og søte smaken.
Karamellen blir lysere enn ved bruk av vanlig sukker, men smaken er like god.
Selve karamellpuddingen, som er uten fløte er lett, lys og silkemyk.
༺♥ Serverer Crème Caramel med jordbær & basilikum༻♥༺
Du kan gjerne bruke vispet krem og bringebær eller dine favoritt bær, hvis du ønsker det.
Du trenger til 8 stk, som inneholder 172kcal/5.5g karbo pr. stk
Karamell
- 170 g finesse bakesukker
- 4 ss kaldt vann
Crème Caramel
- 6 egg
- 1 ts vaniljepulver
- 50 g finesse bakesukker
- 8 dl helmelk
- Forvarm stekeovnen til 125°C.
- Smelt bakesukker med litt vann på svak middels varme i en tykkbunnet kjele til den er lysebrun.
- Fordel smeltet bakesukker i porsjonsformene, jeg brukte ca. 20 ml i hver form. Pass fingrene, det er veldig varmt !
- Kok opp melk, bakesukker og vaniljepulver. Avkjøl blandingen.
- Rør inn lett sammenvispede egg når melken er avkjølt.
- Sil blandingen og fordel den i formene.
- Bruk en ovnspanne med høye kanter. Hell på kokende vann til det står halvveis opp på formene.
- Stek til den har stivnet, det tar 1- 1,5 time. Jeg stekte dem i 80 minutter. Sjekk med baksiden på en bløt skje om de er ferdig stekt. Det skal ikke bli merker av skjeen. Den skal være fast, men dissende.
- Avkjøles og settes i kjøleskapet til neste dag.
- Bruk en skarp kniv rundt kantene og vend den over på en dessertskål ved servering.
Crème Caramel bør avkjøles minst 5 timer før servering. Den kan gjerne lages dagen før, så er det unnagjort. Den kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar