Dadler er skikkelig snadder, jeg elsker de nye posene med dadler med smak. Lakris er favoritten, men naturelle dadler, som selges rundt juletider er også knallgodt !
🍂 Baconsurret dadler er ett naturlig innslag på tapasbordet.Perfekt liten smaksbombe, du har lyst på litt små snacks.
Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India. Dadler er en frukt som ble dyrket for over 8000 år siden. I dag dyrkes det mest dadler i Nord-Afrika og i Midtøsten. Frukten vokser på palmer, der dadlene henger under palmebladene i store klaser. Hver klase kan inneholde mer enn 2000 dadler.
Her får du en utgave med dadler surret med bacon.
Noen av dem fyller jeg med ost.
Servert med en nydelig gløgg fra Hellstrøm ☕
Som følge av årets ekstra friske og delikate stil er Hellstrøm Gløgg 2024 særlig god servert avkjølt, enten som velkomstdrink til julemiddagen eller i sofaen etter en lang desemberdag, samt til sildebordet eller juletapasen.
Du trenger:
- Dadler
- Bacon
- (Mozzarella sticks)
- Tannstikkere uten smak
Sånn gjør du:
- Lag ett lite snitt i daddelen, så du kan fjerne steinen. Hvis du ikke bruker steinfrie.
- Hvis du vil fylle dadlene med ost, legger du en liten ostebit i midten.
- Surr ca. 1/2 skive bacon rundt daddelen og fest den med en tannpirker.
- Stekes i stekeovn på 200°C i 10-15minutter eller på 180°C i AirFryer i 8-10 minutter.
De er aller best når de er litt varme.
De kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager og varmes opp igjen ved servering.
Baconsurret dadler i AirFryer |
Hellstrøm ringer julen inn !
I anledning den nært forestående høytiden er Hellstrøms gløgg tilbake i
oppdatert versjon – og den smaker bedre enn noensinne!
Eyvind Hellstrøm trenger ingen nærmere introduksjon, men du bør definitivt ta
en titt på hans friske og delikate gløgg, som endelig er tilbake på Vinmonopolet!
IKKE GÅ I GLØGGFELLA
Ingenting er som en kopp varmende gløgg med kroppen inntullet i et deilig mykt
teppe foran peisen når kulda setter inn og du sårt trenger et lite avbrekk fra
førjulsstria. Og hvis du passer på å ikke gå i gløggfella (også kjent som billig
rødvin med gløggmiks), og heller velger en ferdiglaget variant bestående av ekte
og ordentlige råvarer, ligger alt til rette for at pulsen virkelig kan senke seg.
- Jeg ville lage en gløgg av topp kvalitet med røtter i nordiske tradisjoner, og
håper at dens høytidsstemte aromaer kan bidra til litt ekstra julestemning i de
tusen hjem, sier Eyvind Hellstrøm.
I år er basen en spansk garnacha av svært høy kvalitet, og det gir gløggen en
elegant og kjølig fruktkarakter – som deretter er piffet opp med sherry og krydret
med blant annet nellik og kardemomme. Hellstrøm har satt sitt eget preg på
gløggen ved å tilsette appelsin og ingefær i krydderblandingen, og det gjør den
friskere med bedre balanse og mer sitruspreg enn andre gløgger.
Ettersom Hellstrøm Gløgg 2024 er basert på den spanske druen garnacha, som er
kjent for å gi viner med en delikat lyserød farge, er også gløggen lysere fargen i
år enn den har vært tidligere – siden det naturligvis ikke er gjort noen
fargejusteringer her.
KRYDDER I GULLDRAKT
Den stilige sorte flasken har blant annet innkassert et diplom fra
designkonkurransen Visuelt og en nominasjon til German Design Awards – og
det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I stedet for å kle opp gløggen i en glorete
julehabitt har flasken blitt dekorert med gullsymboler som representerer
planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i
gløggen.
Hellstrøms Gløgg har en forførende og kompleks duft av kardemomme, nellik,
søte solbær, mørke kirsebær, rosiner, honning, ingefær og frisk appelsinzest. En
gløgg med rik, myk og fyldig munnfølelse med balansert sødme, flott friskhet og
en rund, delikat og saftig smak av modne mørke og røde bær, kardemomme,
kanel og sitrus som munner ut i en lang og krydret avslutning.
Som følge av årets ekstra friske og delikate stil er Hellstrøm Gløgg 2024 særlig
god servert avkjølt, enten som velkomstdrink til julemiddagen eller i sofaen etter
en lang desemberdag, samt til sildebordet eller
juletapasen. I tillegg er den selvsagt også nydelig følge
til småkaker eller pepperkaker med Stilton, samt til
sjokoladefondant, en saftig krydderkake eller snacks
som nøtter og saltstenger.
Hellstrøm Gløgg blir tilgjengelig i bestillingsutvalget
på Vinmonopolet onsdag 6. november 2024, til en pris på
189,90 kroner.
(Ref. Pressemelding fra ⇾ Moestue Grape Selections )
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar