
Nå er det pinnekjøttet i butikken igjen, så det er på tide å spise opp fjorårets.
Jeg vannet ut kjøttet natten over og dampet pinnekjøttet i ➡ trykkoker .
Spiste en vanlig pinnekjøtt'middag før restene gikk i suppegryta.
Grønnsaksskuffen var stappfull, da var det på tide med en opprydding der også.
Dette er ingen fasit på grønnsaksuppe !
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet og proteiner, som kjøtt eller pølser.
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet og proteiner, som kjøtt eller pølser.
Jeg krydret suppen med pepper, estragon og chili, som gir suppen en god sterk smak.
Godt og enkelt 🍂
Godt og enkelt 🍂
Resultatet blir en stor kjele med en smakfull, mettende suppe 🍲
Til 8-10 porsjoner trenger du:
- 2 liter vann
- 2 stk grønnsaksbuljong
- 1 stk kjøttfond eller kjøttbuljongterning
- 250-400 gram renset pinnekjøtt * + eventuelt annet usaltet kjøtt eller pølse
- 4 gulrøtter
- 1 stk persillerot
- 1 stk pastinakk
- 3 stk stenger stangselleri
- 1 liten pak choy
- 1-2 stk paprika
- 1-1/2 purre
- 1 ts estragon
- 1 ts chili flakes / tørket chili
- 1 ts pepper
* Bruker du stor mengde pinnekjøtt i suppen vil den bli veldig salt. Suppen blir også saltere hvis den står en stund, så hvis den skal fryses bør du fryse suppe og kokt pinnekjøtt hver for seg.
Sånn gjør du:
- Skrell og del grønnsaker i passende biter.
- Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i biter.
- Kok opp kjøttkraft av vann, grønnsaksbuljong og kjøttfond eller knuste buljongterning.
- Tilsett grønnsaker, pinnekjøtt, (pølser) chili flakes, timian og pepper.
- La det småkoke i 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Server gjerne med godt brød eller flatbrød.
![]() |
Merkelig purre ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar