Grønnsakssuppe med pinnekjøtt & estragon !



I fryseren hadde jeg igjen en pakke pinnekjøtt. Det var pinnekjøtt av lammesadel, med masse kjøtt og mindre bein enn ordinært pinnekjøtt. 
Nå er det pinnekjøttet i butikken igjen, så det er på tide å spise opp fjorårets. 

Jeg vannet ut kjøttet natten over og dampet pinnekjøttet i ➡ trykkoker .
Spiste en vanlig pinnekjøtt'middag før restene gikk i suppegryta. 

Grønnsaksskuffen var stappfull, da var det på tide med en opprydding der også. 
Vi tar det vi har og lager en suppe !


Dette er ingen fasit på grønnsaksuppe !
Bruk de grønnsaksrestene du har i kjøleskapet og proteiner, som kjøtt eller pølser. 
Jeg krydret suppen med pepper, estragon og chili, som gir suppen en god sterk smak.

Godt og enkelt 🍂
Resultatet blir en stor kjele med en smakfull, mettende suppe 🍲


Til 8-10 porsjoner trenger du:
  • 2 liter vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 1 stk kjøttfond eller kjøttbuljongterning
  • 300 g pinnekjøtt * + eventuelt annet usaltet kjøtt eller pølse
  • 4 gulrøtter 
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk pastinakk
  • 3 stk stenger stangselleri
  • 1 liten pak choy
  • 1-2 stk paprika
  • 1-1/2 purre 
  • 1 ts estragon
  • 1 ts chili flakes / tørket chili
  • 1 ts pepper
* Bruker du stor mengde pinnekjøtt i suppen vil den bli veldig salt.

Sånn gjør du:
  1. Skrell og del grønnsaker i passende biter.
  2. Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i biter.
  3. Kok opp kjøttkraft av vann, grønnsaksbuljong og kjøttfond eller knuste buljongterning.
  4. Tilsett grønnsaker, pinnekjøtt, (pølser) chili flakes, timian og pepper.
  5. La det småkoke i 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
  6. Server gjerne med godt brød eller flatbrød.



Merkelig purre !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF