Ovnsrett med kylling & konjakk. Servert med jasminris og pak choy !


Enkel og god ovnsrett med kylling i en kremet smaksrik saus. 
Jeg kjøpte Pay Choy og fullkorn Jasminris på Nye Grønt & Godt 
Det passer perfekt, som tilbehør til denne litt kraftige ovnsretten 🌾

Pak Choy er kjempegodt og billig, kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk. Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia. 


🌾  Sunrise Jasmin fullkorn ris fra Vietnam, er ris som vokser i samme jord som jasminplantene Fullkornsris er ris hvor den tynne brune hinnen rundt riskornet ikke er fjernet, dette gjør at risen er mer næringsrik og fiberrik enn hvit ris. Den har også et naturlig lavt innhold av mettet fett og salt. Fullkorns ris har mer tyggemotstand enn hvit ris, og har også en fin nøtteaktig smak 💛


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1-2 stk kyllinglårfiléet per person
  • 1 stk løk
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss maizena
  • 0,5 - 0,75 dl konjakk
  • 1,5 dl Kecap manis / Ketjap main / Søt tykk indonesisk soyasaus 
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Jasmin fullkorn ris
  • Pak choy
  • Koriander / Bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllinglårfilet raskt i en stekepanne på begge sider i smør eller olje. 
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg kyllingen over i en ildfast form.
  4. Grovhakk løk og stek den gyllen i smør, i en stekepanne. Legg løken over kyllingen.
  5. Rør maizena godt ut i litt av fløten. 
  6. Kok opp kremfløte, konjakk og kecap manis.
  7. Hell fløteblandingen over i den ildfaste formen med kylling og løk. 
  8. Stekes midt i ovn ved 175°C i 35 minutter. 
  9. Dryss over koriander eller bladpersille ved servering.
Dampet Pak Choy
  • 500 g pak choy
  • 1 dl vann
  • 3 ss meierismør
  • Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann i en kjele.
  2. Kutt av nederste stilkfestet på pak choy, skyll den og legg den i kjelen.
  3. La det småkoke under lokk i 5 minutter.
  4. Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
  5. Tilsett smør, salt og pepper.
  6. Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet, la det 'koke' til smøret er smeltet.
Sunrise Jasmin fullkorn ris
  • 3 dl ris
  • 6 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Skyll risen godt i kaldt vann.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen. La risen småkoke i 15-20 minutter.
  5. La risen hvile under lokk i 5 minutter.










Ovnsrett med kylling & konjakk. Servert med jasminris og pak choy !


Kecap manis og en stor bunt med billig koriander, det er noe annet enn urtene fra Bama havnet også i handlekurven + masse annet godt !










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF