Marinert ytrefilet av kalv med ovnsbakte rotgrønnsaker ♫♪



Kalvekjøtt er lyst, lett, mørt og delikat
Kalvekjøtt er kjøttet fra storfe, som blir slaktet når de er 300 dager eller yngre.
Kalvekjøtt produseres fra en kalv av begge kjønn.
Det er, som regel oksekalver, som blir kalvekjøtt, bortsett fra dem, som skal brukes til alv.
Kviger blir hovedsakelig brukt til ammekuer og melkekue
r.

Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikkene
Rotgrønnsaker er veldig gode ovnsbakte og passer til det meste.
Poteter steker du sammen med grønnsakene, enkelt og greit !
Bruk de grønnsaken du liker best -og har tilgang til.




'Dagens kalv' er marinert ytrefilet fra Annis Pølsemakeri 
Marinaden består blant annet av olje, chili, pepper og ramsløk. 

Muligens noe annet også, men du vet, det er ikke enkelt å få tak i 'de hemmelige oppskriftene' 😊


Du trenger:
  • Kalvefilet, gjerne marinert, 150-180 g per porsjon
  • Poteter
  • Jordskokk
  • Purre
  • Gulrøtter
  • Pastinakk
  • Sellerirot
  • Nepe
  • Olje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper 
Ytrefilet av kalv
Tips til marinering: 
  1. 8 timer eller dagen før servering legger du kjøttet i en pose.
  2. Knus hel pepper med en morter. Finhakk chili og ramsløk -eller bruk ramsløkolje. (Har du ikke tilgang til ramsløk eller ramsløkolje kan du bruke persille og hvitløk)
  3. Bland pepper, chili og ramsløk godt sammen med kjøttet. 
  4. Hell olje over kjøttet til alt er dekket. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet i 8-24 timer.
  5. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  6. Temperer kjøttet i 60 minutter i romtemperatur før steking.
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Hvis kjøttet ikke er marinert, bør kjøttet krydres med salt og pepper.
  3. Stek biffene i en blanding av olje og smør på sterk varme, på alle sider i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  4. Etterstek på svakere i varme i 5-10 minutter. * Jeg etterstekte kjøttet i 5 minutter, da jeg synes kjøttet blir best medium stekt. 
  5. Ta kjøttet ut av stekepannen og la biffene hvile mens du lager sausen.
  6. Kok ut stekepannen med 2,5 dl vann, sil kraften og bruk den i sausen. 
  7. Skjær kjøttet i skiver før servering.
Kjøttet kan også etterstekes i stekeovn på 150ºC i ca. 45 minutter - eller 180ºC i 15-20 minutter.
Bruk steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur.

Kjernetemperaturen for kalvefilet er 55°C for lite stekt, 60°C for medium, 65°C for medium pluss eller 70°C for gjennomstekt.

Grønnsaker
  1. Rens og del grønnsaker og poteter passende biter.
  2. Legg grønnsakene i en ovnspanne eller ildfast form.
  3. Drypp over litt olje og krydre godt med salt og pepper.
  4. Stekes ved 200ºC i 30-40 minutter, til grønnsakene er møre. 
Saus til kalv
Til 6 porsjoner
Du kan selvsagt lage sausen med god hjemmelaget kraft hvis du har det.
  • 3 ss mel
  • 3 ss smør
  • 250 ml oksekraft fra Jacobs - eller tilsvarende
  • 2,5 dl kraft fra stekepannen
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss tyttebærsyltetøy
  • Mrs Chengs soppsoya eller vanlig soyasaus og litt sukkerkulør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Brun smør og mel til det blir godt brunet.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen. 
  3. Tilsett fløte og tyttebærsyltetøy.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Juster fargen og smaken med Mrs Chengs soppsoya.
  6. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser

Rotgrønnsaker

Kok ut pannen med vann

Lag sausen 

Perfekt middag på regnværsdag 🌺

En natt hjemme, før vi dro opp til fjellheimen igjen 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF