Ukemeny - Juni !


 

Her kommer den en ny ukemeny for første uken i sommerferien for skoleelever og dem,
som har tidlig ferie i år -og for oss andre, som fremdeles har noen arbeidsuker igjen før ferien. Personlig synes jeg det er så herlig å glede seg til ferien, så jeg foretrekker sen ferie, men det er ikke alle, som kan velge  🍅🍓🍋

Ukemenyen byr på mye godt og variert -og husk halve tallerken med grønt 🌿
Håper du finner noe som frister.
Link til oppskriften finner du i navnet på retten 🍜

Smakens Reise
Først en duft, av ingefær og hvitløk,
som danser rundt i kjøkkenet.
Så en buldring i magen, en forventning,
om matens magi, som venter.

En tomat, rød og saftig,
et eple, søtt og sprøtt,
en løk, som får tårene til å renne,
men som gir så mye smak, så godt.
Kjøttet steker, freser og syder,
i pannen, en symfoni av lyder.
Sausen, kremet og full av krydder,
binder smakene sammen, til et vidunder.

Og så, endelig, bordet dekket,
med deilige retter, så perfekt.
En smak av himmelen, en fryd for munnen,
maten, en opplevelse, uten like, unnen.

For mat er mer enn bare næring,
det er kultur, tradisjon og deling.
En kilde til glede, en trøst i nøden,
maten, livet, i en gyllen føden.
(Diktet fant jeg på nett, men ikke hvem forfatteren er) 



Mandag - og restedag !
I denne gryten bruker du opp restene av helgens middag.

Skinkestek, oksestek, kjøttkaker, kylling, koteletter eller hva du måtte ha.

Sammen med Red curry paste og kokosmelk blir det meste godt.
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Den gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.



Enkel og god ovnsrett med kylling i en kremet smaksrik saus. Jeg kjøper Pay Choy og fullkorn Jasminris på Nye Grønt & Godt
Det passer perfekt, som tilbehør til denne litt kraftige ovnsretten 🌾

Pak Choy er kjempegodt og billig, kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk. Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia.




Laks krydres med tomatpure, chili, hvitløk og oregano, og bakes i ovn 🌿 
Serveres med mangosalat, guacamole, hvitløksdressing og tortillachips 🌿

- og ett glass god riesling eller annet passende drikke🍸



Herlig smaksrikt måltid med mørt lammekjøtt.
Jeg bruker marinert ytrefilet av lam fra Annis på Ringebu, men lammefilet smaker godt med kun salt og pepper også.

Server lammefilet med en sommerlig og enkel pastasalat, samt gode asparges !



“Juicy pan-fried duck breast pairs an absolute treat with spring’s bounty of asparagus, new potatoes and peas. With best flavour friends chilli, mint and lemon in the mix, you just know this is going to be delicious. 
”En oppskrift fra Jamie Oliver 🌿

Jeg erstatter grønne erter med edamame.

Nydelig middag !
Du kan også servere retten i små porsjoner til forrett !



Nydelig ovnsbakt ørret servert med grønnsaker og eplesaus
Bruk gjerne grønnsaker, som er i sesong og server herligheten med ønsket tilbehør, som poteter, ris eller pasta. Jeg hadde små kokte poteter til herligheten i dag



Mør god biff, jeg bruker indrefilet i denne oppskriften, fortjener godt tilbehør !
Jeg serverer indrefilet med knallgode parmesan poteter, aspargesbønner og i stedet for den vanlige kokte bearnaisesausen blir retten servert med en kald utgave av bearnés.


Ukens søte 
Karamellpudding uten fløte og ekte sukker.

Karamellen blir lysere enn ved bruk av vanlig sukker, men smaken er like god.
Selve karamellpuddingen, som er uten fløte er lett, lys og silkemyk.

Serverer Crème Caramel med jordbær & basilikum. 
Du kan gjerne bruke vispet krem og bringebær eller dine favoritt bær, hvis du ønsker det.

Lag en fin uke 💙💛💜💖💙💚💜



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF