Gulrotkake i langpanne !



En saftig, smakfull gulrotkake er alltid populært !
    - og denne utgaven er skikkelig knallgod altså ♫♪
 
Fløyelsmyk kake med ett snev av kanel !
    - Toppet med en nydelig ostekrem med frisk sitron 🍋

Denne utgaven er bakt i en stor langpanne 🍃
Du kan tilsette ostekremen direkte på kaken, når den ligger i langpannen og servere den direkte fra langpannen hvis du ønsker det. Det er det enkleste hvis du skal ha den med på skoleavslutning, basar, dugnad eller bursdag og andre sammenkomster.

I denne oppskriften deler jeg kaken opp i passende firkantet kakestykker og sprøyter på en liten krem'rose på hvert stykke. Enkelt og greit å fryse -og du trenger kun ta opp passe antall kakestykker. Det blir nok ostekrem til to kaker, når du pynter kakestykkene med 'roser' istedenfor å dekke hele kaken med krem. Kanskje jeg må lage en kake til i morgen 🌿

Hvis du hell
er vi ha gulrotmuffins, finner du oppskrift på det ⇾ her 
Rund gulrotkake med chilitopping - Også knallgod - Oppskrift ⇾ her .


🍃 Gulrotkake
  • 6 egg
  • 6 dl sukker
  • 5 dl solsikke eller rapsolje
  • 8 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ts kanel
  • ca. 500 g ferdig revet gulrot
Sånn gjør du:
  1. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  2. Rør inn oljen.
  3. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  4. Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
  5. Fordel kakerøren i en stor langpanne med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter.
  7. La kaken avkjøles litt i langpannen.
  8. Skjær rundt kantene med en skarp kniv og hvelv kaken ut av formen og over på en stekeplate. Ta forsiktig av bakepapiret.
  9. Smør ostekremen utover kaken * -eller, legg på kremen etter du har delt opp kaken.
  10. Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Nå kan du gjerne legge bitene i fryseren, hvis du skal det, men ikke stable dem på hverandre før de er frosne. 
* Jeg delte kaken opp i firkanter og la dem over på ett 'kakebrett' før jeg tok kremen i sprøytepose og sprøytet litt krem på hver 'kakebit'.

🍃 Ostekrem
  • 250 g avkjølt smeltet smør
  • 400 g philadelphia kremost
  • 500 g melis
  • Saft og skall fra 1-2 stk sitron
  • (Gul og rød konditorfarge) 
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser, smak til med sitronsaft. Vask sitronen godt før du river av det skallet:
  2. Finhakk sitron skallet før du har det over i kremen.
  3. Bland inn gul og rød konditorfarge, hvis du vil ha litt farge på ostekremen.
 🍃 Kaken kan selvsagt serveres rett fra langpannen, men da bør den avkjøles i kjøleskap i 4-5 timer eller natten over. Kaken må få 'sette' seg, hvis ikke blir det mye smuler. 
Spis & Nyt 💛














Gulrotkake med ostekrem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF