
- og denne utgaven er skikkelig knallgod altså ♫♪
Fløyelsmyk kake med ett snev av kanel !
Hvis du heller vi ha gulrotmuffins, finner du oppskrift på det ⇾ her
Fløyelsmyk kake med ett snev av kanel !
- Toppet med en nydelig ostekrem med frisk sitron 🍋
Denne utgaven er bakt i en stor langpanne 🍃
Du kan tilsette ostekremen direkte på kaken, når den ligger i langpannen og servere den direkte fra langpannen hvis du ønsker det. Det er det enkleste hvis du skal ha den med på skoleavslutning, basar, dugnad eller bursdag og andre sammenkomster.
I denne oppskriften deler jeg kaken opp i passende firkantet kakestykker og sprøyter på en liten krem'rose på hvert stykke. Enkelt og greit å fryse -og du trenger kun ta opp passe antall kakestykker. Det blir nok ostekrem til to kaker, når du pynter kakestykkene med 'roser' istedenfor å dekke hele kaken med krem. Kanskje jeg må lage en kake til i morgen 🌿
Hvis du heller vi ha gulrotmuffins, finner du oppskrift på det ⇾ her
Rund gulrotkake med chilitopping - Også knallgod - Oppskrift ⇾ her .
🍃 Gulrotkake
- 6 egg
- 6 dl sukker
- 5 dl solsikke eller rapsolje
- 8 dl hvetemel
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 4 ts kanel
- ca. 500 g ferdig revet gulrot
- Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
- Rør inn oljen.
- Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
- Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
- Fordel kakerøren i en stor langpanne med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter.
- La kaken avkjøles litt i langpannen.
- Skjær rundt kantene med en skarp kniv og hvelv kaken ut av formen og over på en stekeplate. Ta forsiktig av bakepapiret.
- Smør ostekremen utover kaken * -eller, legg på kremen etter du har delt opp kaken.
- Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Nå kan du gjerne legge bitene i fryseren, hvis du skal det, men ikke stable dem på hverandre før de er frosne.
* Jeg delte kaken opp i firkanter og la dem over på ett 'kakebrett' før jeg tok kremen i sprøytepose og sprøytet litt krem på hver 'kakebit'.
🍃 Ostekrem
- 250 g avkjølt smeltet smør
- 400 g philadelphia kremost
- 500 g melis
- Saft og skall fra 1-2 stk sitron
- (Gul og rød konditorfarge)
Sånn gjør du:
- Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser, smak til med sitronsaft. Vask sitronen godt før du river av det skallet:
- Finhakk sitron skallet før du har det over i kremen.
- Bland inn gul og rød konditorfarge, hvis du vil ha litt farge på ostekremen.
🍃 Kaken kan selvsagt serveres rett fra langpannen, men da bør den avkjøles i kjøleskap i 4-5 timer eller natten over. Kaken må få 'sette' seg, hvis ikke blir det mye smuler.
Spis & Nyt 💛
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar