Ovnsbakt ørret med eplesaus


Ørret er ikke like fet, som laks og har derfor en mildere smak. 
Jeg synes faktisk at ørret er bedre enn laks 🐟

Fjordørret er det kommersielle navnet på norsk oppdrettet regnbueørret.
Det er fordi den oppdrettes i fjorder der sjøvannet møter ferskt smeltevann fra isbreene i fjellene. 

Nydelig ovnsbakt ørret servert med grønnsaker og eplesaus 🍎
Bruk gjerne grønnsaker, som er i sesong og server herligheten med ønsket tilbehør, som poteter, ris eller pasta. Jeg hadde små kokte poteter til herligheten i dag.

I denne oppskriften ovnsbaker jeg ørret med skinnsiden opp med masse havsalt. Det gjør at fisken beholder saftigheten mye bedre og blir akkurat passe salt. 

Sunt og godt, hadde det ikke vært for sausen, som inneholder både sukker og fett.
Sausen er knallgod, så kos deg med god samvittighet. 
Ta deg en gåtur etter middag hvis du føler for det, da går blodsukkeret ned🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800g ørret med skinn, uten bein
  • Havsalt
  • Litt olje
  • Eplesaus *
  • Brokkolini
  • Gulrøtter
  • Vårløk
  • Poteter, ris, pasta
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovn til 180°C over og undervarme
  2. Pensle en ildfast form med litt olje.
  3. Del ørret opp i porsjons størrelse og legg fisken med skinnsiden opp i formen.
  4. Dryss over ett godt lag med havsalt på fiskeskinnet.
  5. Ovnsbakes på 200°C i 12-15 minutter.
  6. Ta av skinnet før servering.
🍏 Eplesaus
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss fløte
  • 150 g smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp eplejuice og la den redusere til du har igjen ca. 1 dl.
  2. Tilsett fløte og kok opp.
  3. Del smøret i terninger.
  4. Rett før servering tilsetter du smøret, litt og litt under omrøring. Ikke la sausen koke etter smøret er tilsatt.
  5. Smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
  1. Del gulrøtter på langs i to eller fire, avhengig av størrelsen.
  2. Kok gulrøttene i godt saltet vann i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett brokkolini og kok videre i 3-4 minutter.
  4. Det siste minuttet tilsetter du vårløk og litt smør. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF