Edels langpanne sjokoladekake - Next level med kokos og jordbær !


Den perfekte langpanne sjokoladekake skal være saftig, luftig og lett, ikke for tung og mektig ! Kaken skal ha god sjokoladesmak av ekte sjokolade🖤

Trikset er å bruke kokesjokolade i stedet for bakekakao. Pisk eggehviten og vend den forsiktig inn i røren helt til slutt. Da blir kaken god og lett !

Perfekt kake for skoleavslutning, ta den med på dugnad, superpopulær i barnebursdag eller andre tilstelninger der det smaker med en god, saftig sjokoladekakebit🍓



Bakekakao fremstilles kun av kakaobønner, men sjokolade lages av kakaobønner blandet med kakaosmør og sukker. Alt blir så mye bedre med smør og sukker !

Ekte sjokolade inneholder minimum 31 % kakaosmør og opptil 5% vegetabilsk fett ifølge EU, men i sjokoladelandene Belgia og Frankrike skal ekte sjokolade inneholder minimum 35 % kakao. Dersom produktet inneholder mindre enn 35 % kakao, er det såkalt kunstig sjokolade.
Dronning sjokolade er innenfor med 44% kakao.

Sjokoladeglasuren er laget av smeltet sjokolade, smør, kaffe og melis 🖤
Next level cake ☕ i langpanne med sjokolade 🍫.


Kakebunn
  • 8 egg
  • 450 g sukker
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g mørk kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret og smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
  2. Forvarm stekeovnen til 180 grader, med over og undervarme. Ovnen skal være varm når du skal sette inn kaken ' og det lyt skje fort' 😊
  3. Skill eggehvite og eggeplommer.
  4. Pisk eggehviten stiv.
  5. Pisk sukker og eggeplommer godt.
  6. Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
  7. Bland forsiktig inn halvparten av eggehviten, fold den inn i kakerøren med en slikkepott. Bland inn resten av eggehviten. 
  8. Hell røren over i en langpanne, 35 x 42cm med bakepapir i bunn. 
  9. Stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutter. Den må settes inn i stekeovn med en gang, så ikke luftlommene går ut av kakerøren.
  10. Ta kaken ut av stekeovn og avkjøl den litt. Hvelv kaken over på ett stekebrett.* Ta av bakepapiret og fordel glasuren over kaken. Dryss over kokosmasse og del kaken opp i passende biter. Legg kakebitene på ett passende fat. De kan også fint fryses.
  11. Legg på jordbær og noe grønt, som mynte eller sitronmelisse rett før servering.
*Kaken kan selvsagt serveres rett fra langpannen. 

Sjokoladeglasur
  • 100 g smør
  • 400 g melis
  • 100 g kokesjokolade
  • 4 ts vaniljesukker
  • 6 ss kaffe
  • Kokosmasse
  • Jordbær 
  • Mynte
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret, del sjokoladen i biter og la den smelte i smøret.
  2. Rør inn melis og vaniljesukker og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen. Tilsett kaffe til riktig konsistens.
  3. Fordel sjokoladeglasur utover kaken.
  4. Dryss over kokos.
  5. Del kaken i firkanter og pynt med jordbær og eventuelt mynte 🍓
Steg for steg ↓













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF