Den perfekte langpanne sjokoladekake skal være saftig, luftig og lett, ikke for tung og mektig ! Kaken skal ha god sjokoladesmak av ekte sjokolade🖤
Trikset er å bruke kokesjokolade i stedet for bakekakao. Pisk eggehviten og vend den forsiktig inn i røren helt til slutt. Da blir kaken god og lett !
Perfekt kake for skoleavslutning, ta den med på dugnad, superpopulær i barnebursdag eller andre tilstelninger der det smaker med en god, saftig sjokoladekakebit🍓
Bakekakao fremstilles kun av kakaobønner, men sjokolade lages av kakaobønner blandet med kakaosmør og sukker. Alt blir så mye bedre med smør og sukker !
Dronning sjokolade er innenfor med 44% kakao.
Sjokoladeglasuren er laget av smeltet sjokolade, smør, kaffe og melis 🖤
Kakebunn
- 8 egg
- 450 g sukker
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g mørk kokesjokolade
Sånn gjør du:
- Smelt smøret og smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, med over og undervarme. Ovnen skal være varm når du skal sette inn kaken ' og det lyt skje fort' 😊
- Skill eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk sukker og eggeplommer godt.
- Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
- Bland forsiktig inn halvparten av eggehviten, fold den inn i kakerøren med en slikkepott. Bland inn resten av eggehviten.
- Hell røren over i en langpanne, 35 x 42cm med bakepapir i bunn.
- Stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutter. Den må settes inn i stekeovn med en gang, så ikke luftlommene går ut av kakerøren.
- Ta kaken ut av stekeovn og avkjøl den litt. Hvelv kaken over på ett stekebrett.* Ta av bakepapiret og fordel glasuren over kaken. Dryss over kokosmasse og del kaken opp i passende biter. Legg kakebitene på ett passende fat. De kan også fint fryses.
- Legg på jordbær og noe grønt, som mynte eller sitronmelisse rett før servering.
*Kaken kan selvsagt serveres rett fra langpannen.
- 100 g smør
- 400 g melis
- 100 g kokesjokolade
- 4 ts vaniljesukker
- 6 ss kaffe
- Kokosmasse
- Jordbær
- Mynte
Sånn gjør du:

- Smelt smøret, del sjokoladen i biter og la den smelte i smøret.
- Rør inn melis og vaniljesukker og kaffe, vekselvis, litt og litt om gangen. Tilsett kaffe til riktig konsistens.
- Fordel sjokoladeglasur utover kaken.
- Dryss over kokos.
- Del kaken i firkanter og pynt med jordbær og eventuelt mynte 🍓
Steg for steg ↓

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar