Restegryte med kokosmelk & curry, servert med rød jasminris


Mandag - og restedag !
I denne gryten bruker du opp restene av helgens middag.

Skinkestek, oksestek, kjøttkaker, kylling, koteletter eller hva du måtte ha. 
Jeg hadde barn, svigerbarn, barnebarn og min far på middag i går, og serverte kalkunfilet 🌿

Sammen med Red curry paste og kokosmelk blir det meste godt !
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Den gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.
Hvor sterk den er varierer etter merke.

Server gryten med pasta, nudler, couscous, ris 🌿
- eller stekte poteter fra gårsdagens middag !

🌾 RØD JASMINRIS 
Rød ris kan brukes på samme måte, som vanlig hvit ris. 
Den røde risen er nokså klebrig og har en mer nøtteaktig og lett jordlig smak. 
Den inneholder kostfiber, så den metter mer en hvit ris.

Fargen på den røde risen kommer fra det samme fargestoffet, som man finner i bær som rips og blåbær. Rød ris dyrkes primært i Østen, den jeg bruker i dag kommer fra Thailand.

Opprinnelig var den røde risen ett 
ugress, som ble fjernet fra avlingene før de solgte den hvite risen. Men, de beholdt og spiste den røde risen selv, og fordi den smakte så godt, begynte man etter hvert å dyrke den som et eget kornslag.
Risen bruker lenger tid på å koke enn den hvite !


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 500 g rester av kalkunfilet, søndagsstek, pølser, skinke, kylling eller hva du måtte ha
  • Rapsolje
  • 1 stk løk
  • 2 ts revet hvitløk
  • 3-4 ts red curry paste
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk paprika
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Koriander
  • Poteter / Pasta / Ris / Nudler
Sånn gjør du:
  1. Hvis du skal servere retten med rød ris må du først sette risen på kok, den skal koke i 35-40 minutter.
  2. Del restematen opp i passende biter.
  3. Hakk løk, press/ riv eller finhakk hvitløk, del paprika i terninger og riv gulrøttene. 
  4. Surr løk og hvitløk i litt olje til den blir gyllen. 
  5. Tilsett red curry paste og la det surre noen minutter.
  6. Hell over kokosmelk.
  7. Tilsett gulrot, paprika og rester av kjøtt. Smak til med mer curry paste, hvis nødvendig.
  8. La gryta småkoke i 15 minutter.
  9. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  10. Dryss over koriander eller andre urter ved servering.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF