06 februar 2024

'Spaghetti og kjøttdeig' med kanel !

Herlig spaghetti og kjøttdeig for oss, som aldri bli lei av denne litt barnslige retten 🍝.

Den tomatbaserte kjøttsausen blir bedre og bedre jo lenger den koker.
Jeg koker den i en Crock-Pot/slowcooker. Forbereder gryta klar til koking kvelden før og setter den på 'kok' før jeg drar på jobb. Da gjenstår det å koke spaghetti før middagen er klar til servering. Du kan selvsagt koke retten i en vanlig kjele. 

Jeg lager kjøttdeigsausen med karbonadedeig, som inneholder 5% fett i stedet for kjøttdeig av storfe, som inneholder 14% fett. Du kan selvsagt bruke kjøttdeig av svin eller kylling. Det er godt det også, men det blir en helt annen rett. 

I denne oppskriften bruker jeg Sopps spaghetti Fullkorn & Fiber 🍝
Den er rik på fiber og en utmerket kilde til protein, men... 🙈
Lev Godt Spaghetti inneholder kun 55% fullkorn, så det er ikke den sunneste pastaen på markedet.
Videre inneholder den per 100gram : 350kcal, 14g protein, 7g fiber, 3g sukker, 2g fett 💛

Kanel og sukker setter en god, varmende smak på kjøttsausen 🍅 God middag 🌿


Du trenger til 4 porsjoner: 
  • 600 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 ss revet hvitløk
  • Stekesmør
  • 140 g tomatpuré
  • 400 g hermetisk tomat, gjerne med oregano og basilikum
  • 2 dl vann
  • 1 stk knust kjøttbuljongterning
  • 2 ts basilikum
  • 2 ts oregano
  • 1 ts brunt sukker / sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • Salt
  • Pepper
  • Revet ost
  • Kethup
Sånn gjør du:
  1. Skrell og hakk løk og press eller riv hvitløk.
  2. Stek karbonadedeigen og legg den over i en kjele eller i en Crock-Pot/slowcooker.
  3. Stek løk og hvitløk til den er gyllen. Hell det over i kjelen med karbonadedeig.
  4. Tilsett tomatpuré, tomater, vann, kjøttbuljongterning, krydder og sukker.
  5. La kjøttsausen småkoke under lokk i 20 til 60 minutter -eller kok den på LOW i en slowcooker i 7-8 timer. 
  6. Smak til med salt og pepper -og eventuelt mer krydder.
  7. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  8. Topp gjerne retten med revet ost, jeg brukte revet mozzarella & cheddar og eventuelt ketchup.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF