04 februar 2024

Italiensk 'One Pot' kyllingform med ris & parmesan !


Kylling er sunt, fordi det er svært næringsrikt, inneholder vitaminer og mineraler, og er kalorifattig. Kyllingkjøttet inneholder også blant annet kun 1% fett og er derfor magrere enn mange andre typer av kjøtt. De fleste liker kylling, det er fordi den har en veldig nøytral smak. 
Kylling passer til de fleste tilbehør, søtt, sterkt eller syrlig !

One Pot - Alt i en form !
Her får du oppskriften på en knallgod ovnsrett med kylling og ris !

Jeg bruker fullkornsris, som gjør denne retten ganske så sunn 🌾
Fullkorn betyr at skallet, den tynne brune hinnen, ikke er fjernet. Fullkornris er kilde til sunne trege karbohydrater, kostfiber, antioksidanter og viktige næringsstoffer, som sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B6. Alle typer er naturlig glutenfri.

💛 Hvorfor er parmesan sunt ?
Kalsium - Parmesan er stappfull av kalsium. Kalsium er mest kjent for å styrke skjelettet og beinmassen men kan også øke forbrenningen av fett. Nyere forskning kan vise til mange helsefordeler med melkefett i riktige mengder. (Ref. Berit Nordstrand).

Retten er i tillegg til løk, babyspintat smaksatt med italiensk krydder, tomat og parmesan 🍅  
Server retten med godt brød, hvis du ønsker det !


Du trenger til 4 solide porsjoner: 
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 dl ris
  • 10 dl vann
  • 2 stk knust terning kyllingbuljong
  • 1 løk, finhakket
  • 3 ts hvitløk, revet eller presset
  • 80 g soltørkede tomater, med basilikum, delt i biter
  • 65 g babyspinat
  • 1 stk hjertesalat, i strimler eller mer babyspinat
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 125g revet parmesan 
  • (Bladpersille )
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovn til 200°C.
  2. Forbered alle grønnsakene. 
  3. Bland sammen ris,vann, kyllingbuljong, løk, hvitløk, soltørkede tomater, babyspinat/hjertesalat oregano, basilikum, salt og pepper i en ildfast form.
  4. Finskjær kyllingfilet fri for fett og sener. Legg dem på toppen av formen og krydre kyllingen med salt og pepper.
  5. Dryss revet parmesanost over hele formen.
  6. Stekes i ca. 40 minutter, til risen er ferdig kokt og kyllingen stekt.
  7. Dryss over hakket bladpersille ved servering hvis du ønsker det.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF