ONE POT HOT - Red Curry Kylling & Bygg


Når man nyter solrike, varme feriedager i fjellheimen er det kjekt med raske middager, minst mulig oppvask, men det skal selvfølgelig smake godt -og det skader ikke at det i tillegg er veldig sunt.

Dagens utflukt gikk til toppen av en av de mange alpinbakkene på Gålå, med nydelig utsikt over Gålåvannet.

ONE POT - enkelt og greit !!
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !

Her en en smakfull, mektig utgave med red curry, kylling, middagsris av bygg og grønnsaker i samme 'pot' 🌾


Bygg er verdens fjerde største kornart i produksjon. I Norge er det den arten som er mest dyrket og den er den eldste kornarten. Bygg har ett høyt innhold av løselig fiber, særlig betaglukan. 
Høyt inntak av betaglukan fra bygg kan gi lavere nivå av kolesterol i blodet.

Du kan bruke hele bryggryn, men da vil koketiden på retten være 30 minutter, i stedet for 15 minutter.

Her har jeg brukt middagsris av bygg, den trenger ca. 15 minutters koketid. 
Det eneste jeg de hadde på den lokale butikken, Kiwi Ringebu, var MIDDAGSRIS BYGG, Boil-in-bag.

Hater Boil-in-bag..😏 
Du får ikke sjekket konsistensen, posen er glovarm og helt umulig å håndtere !!
Så jeg tar risen ut av posen før jeg koker den !

Smaksrik, sunn & enkel middag !!
Fiks, ferdig på under 30 minutter 🌾
Smaker bedre enn den ser ut altså !


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 2 stk kyllingfilet 
  • 250 ml kokosmelk, lett
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2-3 ts thai red curry paste
  • 150g middagsris av bygg
  • 1 stk liten paprika, skåret i terninger
  • 100 g sukkererter. delt i to.
  • Lime, til å skvise over ved servering
Sånn gjør du:
  1. Finn frem en passe stor kjele.
  2. Del kyllingfilet i to eller fire deler. Du kan brune den i en stekepanne, hvis du ønsker det.
  3. Tilsett i gryta: koksmelk, kyllingkraft (jeg brukte vann og ett halvt beger kyllingfond) og smak til med ønsket menge curry paste.
  4. Kok opp og rør inn middagsris av bygg. Legg kyllingen på toppen. Legg på lokk og reduser varmen.
  5. La retten småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett mer kyllingkraft/vann hvis nødvendig. 
  6. Tilsett paprika og sukkererter, sett på lokket og småkok til grønnsakene er varme, men fremdeles sprø. Det tar ca. 5 minutter.
  7. Skvis over limesaft ved servering.
Ingredienser

Kokes i ca. 15 minutter

Gålå !

💚💚💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF