Så på Abu og Mayoo spiste kebab på Notodden, sammen med noen 'rånere' på TV2 Play.
Den kebab'n fikk terningkast 3 på grunn av for tynn dressing !
Når jeg kjøper kebab på en riktig 'kebabsjappe' blir den servert i store pitabrød med masse dressing og mais, samt litt salat i bunnen. Brødet har jeg fremdeles ikke smakt på, så for min del kan brødet være laget av papp 😅
Blir ikke helt det samme og lage det hjemme, men godt var det !
Sausen må være hjemmelaget og det er i dressingen' du finner hemmeligheten til en god kebab 🍂
Kebab betyr grillet kjøtt !
Döner kebab er kjøtt, som er er grillet på ett stående roterende spyd i en spesiell grill og deretter skåret i tynne skiver.
Opprinnelig blir det brukt fåre -eller lammekjøtt, men nå blir også kebab laget med storfekjøtt og kylling. Jeg kjøpte 1 kg fryst, godt krydret kebabkjøtt av okse i Sverige til en rimelig sum.
Du får kjøpt det på de fleste dagligvarebutikker, det samme gjelder dressingen, men som sagt bør man lage dressing selv !
Det, som gir kjøttet den særegne smaken er krydderblandingen. Krydderblandingen finnes det sikkert utallige variasjoner av. Den består ofte av malt koriander, spisskummen, paprika, hvitløkspulver, gurkemeie, ingefær, pepper, nellik og kanel.
Kebab blir ofte servert i pitabrød med salat og en god, tykk dressing med hvitløk !