12 oktober 2022

PASTA al PIL PIL med scampi & PIRI PIRI !


Gambas al pil pil' er en fantastisk god rett, som man ofte finner på tapasbordet.
Retten består av scampi, som stekes i olje tilsatt hvitløk og chili.
Den finner du oppskrift på 👉 her

Gambas al pilpil er utgangspunktet for denne retten, som jeg serverer med linguine.
Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia. Pastaen er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.

Piri piri / Bird's eye chili er en av de hissigste, sterke chiliene.
Det er små chili, som dyrkes og brukes i sør og øst Afrika, Portugal og Spania.

Perfekt middag for oss, som elsker pasta og skalldyr 🌿 
Når scampi er klargjort til steking, er retten klar til servering på under 15 minutter !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 320 g tørket linguine / spaghetti
  • Salt
  • Olje
  • 1 ts paprikapulver 
  • 1-2 ts tørket piri piri
  • 1 stk hvitløk uten fedd
  • 500g rå scampi *
  • Bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Tin scampi, helst i kjøleskapet, hvis de er fryst. Skrell og fjern tarmen, hvis det ikke er gjort på forhånd. Tørk godt av dem på tørkepapir. 
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Kok dem nesten ferdig. Sil av vannet, men ta vare på ca. 2 dl av pastavannet.
  4. Varm opp olje på medium varme i stekepanne og stek hvitløken forsiktig sammen med krydderet, jeg brukte 1,5ts med piri piri. Pass på så det ikke er for varmt så du brenner hvitløken.
  5. Tilsett scampi og sett opp varmen på stekepannen.
  6. Stek scampi under omrøring til de har skiftet farge til rosa.
  7. Tilsett ca. 1 dl av pastavannet.
  8. Bland inn pasta og finhakket bladpersille og eventuelt mer pastavann, hvis nødvendig.
* Jeg brukte vannamei reker. Tropiske store reker oppdrettet i Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet
 💚

Pasta al pil pil 


Hvitløk og krydder !

Scampi med piri piri !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF