Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 7. mars 2015

Biff med dampet pak choy & rosepeppersaus !


God biffmiddag kan vi ikke få for mange av ♫♪
Her har jeg brukt mør ytrefilet, servert med en sterk peppersaus med rosepepper og
dampet pak choy, en supergod kål fra Asia. Den minner om spinat i tilberedning og konsistens,
men ikke i smak, den smaker litt pepper.

Spis & Nyt ♫♪
Ingredienser:
  • 250 g ytrefilet per person
  • Pak choy, 150 g per person
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 2 ts svart pepper, knust
  • 2 ts rosepepper, knust
  • 3 ss hvetemel
  • Kjøttfond/buljong
  • 1 dl fløte
  • Meierismør
  • Biffkrydder
  • Salt
  • Pepper
  • Sukkerkulør
  • (Timian til pynt)
  • (Kryddersmør)
BIFF:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
La den hvile 5-10 minutter.
Legg på en bit kryddersmør ved servering hvis du ønsker det.

PAK CHOY:
  • 500 g pak choy
  • 1 dl vann
  • 3 ss meierismør
  • Maldon salt
  • Pepper
Kok opp vann i en kjele, skjær av nederste stilkfestet på pak choy og legg den i kjelen.
La det småkoke under lokk i 5 minutter.
Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
Tilsett smør, salt og pepper. 
Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet i ca. 2 minutter.

ROSEPEPPERSAUS:
Finner du oppskrift på her.

Server retten med hva du måtte ønske av poteter eller ris.


Dal Nostro Giardino Barbera d'Asti 2012
Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Fint preg av røde bær, grønne urter og lakris.
  • Smak: Ung og frisk med preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Ost   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Asti
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Tradisjonell gjæring ved 25-30 C i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 1,00 g/l Syre: 5,80 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Servert med pommes frites ♫♪
    
    Ingredienser

    ⋱ ⋮ ⋰ ⋰
    .((¯`´¯)  Ha en romantisk aften - kos dere

    `*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar