Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 24. mars 2016

God, smakfull 3-retters ★★★★ -middag !!


En god, smakfull meny med forskjellig struktur og teknikker !!
Server denne -og du overrasker både deg selv og gjestene ♫♪

Når man skal tilberede en 3 retters middag er det viktig og tenke på forberedelsene.
Hva skal stekes, hva skal kokes, hvor lang tid tar det ?
Vanlige hjem har som regel bare en stekeovn -og skal man lage tre retter må tenke på og servere retter som skal tilberedes forskjellige måter -noe i stekeovn, noe kokes i kjele og man kan gjerne servere en dessert som kan lages dagen i forveien eller på formiddagen.
Det er også viktig at gjestene skal slippe og vente så lenge mellom rettene.
Du må regne med litt 'kjøkkentid' når gjestene kommer, så få noen til og 'underholde' gjestene.


Fremgangsmåte:
  1. Lag desserten dagen før, så kun pyntingen gjenstår.
  2. Forbered fisken 4-5 timer før gjestene kommer.
  3. Ta andebrystene ut av kjøleskapet ca. 1-1,5 time før gjestene kommer. De skal tempereres i ca. 30 minutter før steking. 
  4. Brun andebrystene i pannen. Sett dem til side. 
  5. Kok opp kraft til risottoen og stek soppen.
  6. Hils på gjestene og gå tilbake til kjøkkenet. Få noen til og 'underholde' gjestene, middagen blir servert om 15-20 minutter.
  7. Sett andebrystene i stekeovn og lag risottoen.
  8. Lag risottoen litt al'dente og tynn, så den overlever mens forretten blir spist.
  9. Husk og ta ut andebrystene ! La de hvile, mens dere nyter forretten.
  10. Gjør ferdig forretten og server den.
  11. Skjær opp andebryst og server hovedretten.
  12. Pynt desserten og server.
  13. Pust ut, det gikk bra !
Ceviche av laks med bringebær & avokado
Det tar litt tid å 'koke' fisken og den må serveres med en gang de friske ingrediensene er tilsatt.
Retten trenger litt timing, men er veldig enkel å tilberede.
Hvis du begynner med forberedelsene 4 timer før gjestene kommer så går det helt fint !

I glasset : Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner

Andebryst med sopprisotto
En nydelig rett med kremet sopprisotto og nydelig, rosastekt andebryst med sprøtt skinn.
Serveres med en god vin av druen Nebbiolo, en vindrue som dyrkes i regionen Piemonte i nord-vest Italia.

I glasset: OMA Langhe Nebbiolo 2013



Fløyelsmyk dessert med ett lite kick !
Sjokoladen smelter på tungen -og ender med 'ett lite sting' av hot chili !
Serveres gjerne med en god kopp kaffe til de som ønsker det.



Dagens viner: 
Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner
  • Varetype:Hvitvin
  • Land/distrikt:Østerrike, Niederösterreich, Kamptal
  • Årgang: *)2014
  • Passer til:Fisk   Skalldyr   Ost  







  • Produktutvalg:Basisutvalg
  • Butikkategori:Butikkategori 3
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Farge:Middels dyp grønngul.
  • Lukt:Aroma preget av blomst, krydder og litt tropisk frukt.
  • Smak:Ung, sval og krydret, innslag av blomst og sitrus, streif av mineraler. (2013)
  • Råstoff:Grüner Veltliner 100%
  • Metode:Gjæring i temperaturkontrollerte ståltanker. Ingen fatlagring, flaskemodnet hos produsent i 12 md.
  • Innhold:Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 7,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Weing. Allram














OMA Langhe Nebbiolo 2013
  • Varetype:Rødvin
  • Land/distrikt:Italia, Piemonte, Nebbiolo d'Alba
  • Årgang: *)2013
  • Passer til:Storfe   Småvilt og fugl   Storvilt  








  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Middels dyp rød.
  • Lukt:Aroma med fint preg av røde bær og svale urter, innslag av tjære og lakris.
  • Smak:Ørlite utviklet og fint fokusert, preg av røde bær og urter. Fast ettersmak.
  • Råstoff:Nebbiolo
  • Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Giovanni Rosso


⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Ha en koselig aften !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar