Enkel og god søndagsmiddag, som tatt ut av året 1966 !!
Flott årgang der altså.
Kjøttkaker går vel aldri helt av moten ?
Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til. ✿⊱╮✿⊱╮
Tilberedning:
Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til. ✿⊱╮✿⊱╮
Tilberedning:
Til 6 porsjoner:
Kjøttkaker:
Kjøttkaker:
- 800 g kjøttdeig
- 1 stk egg
- 2 ss potetmel
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1⁄2 ts malt muskat
- 1/2 ts allehånde
- 1 dl vann
- Bland sammen kjøttdeig med egg, potetmel, salt og krydder.
- Spe inn vann, litt og litt omgangen og bland alt godt sammen.
- Form deigen til runde kaker og stek dem på alle sider i litt smør. De trenger ikke være gjennomstekte da de skal trekkes videre i sausen.
- Legg dem i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter.
Brun saus:
- 4 ss smør
- 6 ss hvetemel
- 10 dl kjøttkraft *
- 1 ss soyasaus
- 1 laurbærblad
- Salt
- Pepper
- Mrs Chengs soppsoya eller sukkerkulør
Sånn lager du saus:
- Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
- Spe med kraft, litt og litt om gangen. * Jeg brukte vann og 3 beger 'FondCups' kjøttbuljong fra Maggi. Ja, 3 beger, selv om det står 1 beger til 5 dl vann på pakken, det gir en smakfull, kraftig saus. Du kan selvsagt bruke hjemmelaget kjøttkraft hvis du har det.
- Tilsett soyasaus og laurbærblad og la sausen trekke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper. Tilsett litt Mrs Chengs soppsoya -eller noen dråper sukkerkulør, hvis du vil ha sausen litt mørkere.
Kålstuing:
- ca. 600 g hodekål
- 2 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts hvit pepper
- 1⁄4 ts malt muskat
- Skjær kålen i biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Det tar ca. 10 minutter.
- Hell av vannet og legg kålen til side.
- Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe litt og litt med melken.
- Kok opp etter hver speing.
- Tilsett den kokte kålen og smak til med salt, pepper og muskat.
Hei! Detta såg mycket gott ut! Jag skulle gärna vilja posta detta inlägget på vår MAGGI Facebook-sida för att inspirera andra till denna middag :-) Är det OK med dig att jag linkar din blogg till vår sida?
SvarSlettHa en trevlig påsk!
Vänliga hälsningar
Anna, brand manager
Hei :)
SlettDet kan dere gjerne gjøre.
Hyggelig at du likte oppskriften -og sausen ble så god !
God Påske !
..og vin til de kjøttkakene da??
SvarSlettSpar vinen, drikk vann :)
Slett