Mørt og saftig kjøtt, en av mine favorittgrønnsaker og en himmelsk kremet saus ♥
Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia.
Mascarpone brukes mye i desserter, men den passer ypperlig i middagsretter også !
Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia.
Mascarpone brukes mye i desserter, men den passer ypperlig i middagsretter også !
Til 4 porsjoner trenger du:
- 600 g ytre eller -indrefilet av svin
- Stekesmør
- 1 rødløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Basilikum
- 400 g hermetiske tomater
- 250 g mascarpone ost
- 8 stk grønne asparges
- Salt
- Pepper
- Pasta eller ris
- Surr rødløken og hvitløken i smør til den er myk i en kjele med tykk bunn.
- Tilsett en boks med hermetiske tomater.
- La det småkoke i 5-10 minutter.
- Tilsett mascarpone ost og en neve hakket fersk basilikum i tomatsausen og la dette koke opp.
- Smak til sausen med salt og pepper.
- Hell sausen i en ildfast form
- Renskjær svinefilet fri for fett og hinner. Skjær den i skiver, krydre med salt og pepper og legg den i sausen.
- Skjær asparges i 2-3 cm lange biter og dytt dem den i formen.
- Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
- Serveres med kokt ris eller pasta.
Kremet saus, svinefilet og asparges |
Klar til steking |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar