En av ingrediensen det søkes mest på av 'Norges befolkning' er skinkestek, skinkestek av bog,
skinkestek med ben eller svinestek.
Her har jeg samlet 6 oppskrifter på tilberedning og servering av skinkestek, samt 4 oppskrifter på
bruk av rester av skinkestek.
Det ligger link til oppskriftene i navnet på retten.
Skinkestek med ben
Servert med sprø svor, hasselbackpoteter, surkål, brun saus, tyttebær og potetgull.
Jeg fikk en skinkestek med ben, av svigermor på 2,7 kg.
Jeg kjøper vanligvis skinkestek, som er ferdig surret.
Jeg innbiller meg at surret stek er lettere å skjære opp i fine skiver, du slipper ett stort ben i steken, men den koster selvfølgelig litt mer per kilo.
Skinkesteken var fryst, så jeg lot den tine i kjøleskapet i ett døgn.
Skinkestek med ben ! |
Her har jeg gjort en liten vri og stekt den i solbærsirup !
Servert med kokte poteter, surkål og saus.
Skinkestek med solbærsirup |
Servert med godt tilbehør: salt bacon og søte epler, ovnsbakte poteter og en god brun saus med en fløteskvett!
drysset over litt frisk hakket basilikum.
Skikkelig snadder ♫♪
Svinestek av bog med sprø svor |
Pulled pork - Revet gris !
Jeg serverte pulled pork med ovnsbakte søtpotetet, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen ogdrysset over litt frisk hakket basilikum.
Skikkelig snadder ♫♪
Pulled pork i Crok-Pot |
Her blir det brukt ferdig surret skinkestek, som ble dampet i hvitvin.
Servert med middelhavsgrønnsaker, ovnsbakte poteter og brun saus.
Provencalsk skinkestek |
Skinkestek med en liten vri.
Dropper surkålen og steker i stedet kålen i stekepanne og blander inn stekt bacon og epler.
Serveres med gode kokte poteter, regnbuegulrøtter, tyttebærsyltetøy og sprøtt salt potetgull !
Skinkestek med stekt bacon og epler |
Lapskaus med rester av skinkestek
Etter søndagsmiddagen med skinkestek, ble som vanlig igjen litt rester.
Brukte det jeg hadde av grønnsaker, rester av skinkestek, kjøttfond, krydder og urter.
Brukte det jeg hadde av grønnsaker, rester av skinkestek, kjøttfond, krydder og urter.
Lapskaus med rester av skinkestek |
Fajitas er alltid populært og det er en fin måte å bruke opp rester på.
Jeg varmet opp kjøttet i litt av den gode sausen fra Crock-Pot gryta i går og serverte tortilla med
salat, mais, rømme, revet ost og en god tomatsalsa.
Jeg varmet opp kjøttet i litt av den gode sausen fra Crock-Pot gryta i går og serverte tortilla med
salat, mais, rømme, revet ost og en god tomatsalsa.
PULLED PORK FAJITAS |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar