27 mars 2016

Peppermarinert hvalbiff i wok !


Denne retten minner litt om den tradisjonelle kinesiske pepperbiffen.
Byttet ut oksekjøtt med mørt, godt hvalkjøtt.

Kjøttet skal marineres i pepper i ca. ett døgn, s
å du må begynne med forberedelsene dagen før den skal serveres -og JA det er verdt å marinere kjøttet, ble supermørt og fikk en herlig smak !

Hot & godt - trenger ikke smake til med salt og pepper !
Spis & Nyt ♫♪


Til 4 solide porsjoner:
  • 800 g hvalkjøtt skåret i strimler
  • Solsikke eller rapsolje
  • 3 ss sort pepper
  • 1/2 dl rødvin
  • 5 dl kjøttkraft
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk rød paprika 
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk gulrøtter
  • 150 g minimais
  • Persille

Sånn gjør du:
Dagen før retten skal serveres:
  1. Skjær kjøttet i strimler, det er lettest og skjære opp kjøttet mens det fremdeles er litt fryst. Jeg brukte ferdig strimlet hvalbiff, fordi det var det eneste jeg fikk tak i, men jeg synes bitene var litt vel små.
  2. Legg kjøttet i en bolle. 
  3. Dryss over malt pepper og bland det godt sammen.
  4. Hell over olje til kjøttet er dekket.
  5. Dekk bollen med plast og mariner det i kjøleskapet ca. ett døgn.
  6. Vend litt på kjøttet ett par ganger under marineringen.
Tilberedning av retten:
  1. Ta ut kjøttet 1 times tid før steking. 
  2. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle. 
  3. Skjær opp grønnsakene i staver/strimler og stek dem kjapt i litt olje mens du rører hele tiden. 
  4. Legg grønnsakene til side. 
  5. Stek hvalkjøttet raskt i en varm panne, litt og litt om gangen. 
  6. Legg kjøttet til side. 
  7. Kok ut pannen med rødvinen, rør ut maisenna i litt av kjøttkraften og tilsett kjøttkraft og soyasaus. 
  8. Legg grønnsaker og kjøtt tilbake i pannen og gi det hele ett oppkok. 
  9. Server retten med ris eller nudler og dryss over litt frisk persille.
Marinering av hvalbiff
Grønnsaker !
Klar til servering !
Spis & Nyt !
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF