Risotto er en italiensk risrett, som man lager med respekt og følelse ♡ღ
Her er 6 viktige elementer man må følge når man lager risotto, det fant jeg på Godt.no :
- Gjestene venter alltid på risottoen, risottoen venter aldri på gjesten.
- Ikke ta snarveier. Hele retten skal lages der og da.
- Tiden må følges nøye. Forlat aldri en risottopanne.
- Bruk god vin. Ikke velg en billig vin som gjerne blir dårlig. Dette gjelder også osten.
- Man lager det man spiser, ikke mer.
- Risotto er en rett i seg selv, ikke et tilbehør.
- Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.
Risen skal gi litt tyggemotstand.
Her får du oppskriften min på en kjempegod risotto med skalldyr, erter og mais !
- 200 g reker uten skall
- 100 g blåskjell uten skall
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 200 g risottoris (arborioris)
- 1,5 dl hvitvin
- 10 dl grønnsakbuljong
- 100 g erter
- 100 g mais
- 50 g parmesan
- 100 g mascarpone
- Salt og pepper, hvis nødvendig
- Tin, hvis de ikke er ferske og skrell rekene. (Hold deg langt unna reker i lake !!! :)
- Bruk frosne blåskjell i stedet for de som ligger i lake -og hermetiserte, mye bedre ! La dem tine i kjøleskapet. Ferske er selvfølgelig best, så damp gjerne blåskjell selv hvis du ønsker det.
- Kok opp grønnsaksbuljong i en kjele og hold den varm. Jeg brukte 10 dl vann og 2 terninger grønnsaksbuljong.
- Surr finhakket hvitløk og sjalottløk i olje, i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett ris og rør rundt.
- Tilsett hvitvin og reduser til væsken er dampet bort.
- Tilsett varm grønnsaksbuljong, litt og litt omgangen under omrøring i ca. 15 minutter.
- Rør inn erter, mais, mascarpone og parmesan.
- Smak til med salt og pepper. Smak på retten først, hvis buljongen inneholder salt er det ikke sikkert den trenger mer salt og pepper.
- Total koketid er ca. 20 minutter.
- Ta kjelen av platen og vend forsiktig inn reker og blåskjell.
- Server -og kos deg ♡ღ
Koker ut risen med hvitvin ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar