Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 29. mai 2016

Ovnsbakt kylling med kremet makaroni, bacon & grønnsaker ✿


Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker.
Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !!
Smakfull middag for hele familien, spesielt populær hos 'kidsa' 




Du trenger til 6 porsjoner:
  • 200 g makaroni
  • 600 g kyllingfilet
  • Smør
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk paprika, jeg brukte gul
  • 140 g bacon
  • 1/2-1 stk grønn squash
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 neve frisk basilikum, finhakket
  • 300 g crème fraîche, bruk gjerne crème fraîche lett
  • Salt
  • Pepper
  • 200 g revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll med kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
  2. Skjær kylling i biter.
  3. Varm litt av smøret i en panne og brun kyllingen, litt og litt omgangen. Legg det til side.
  4. Hakk løk, skjær gulrot og paprika i terninger og squash i biter.
  5. Klipp eller skjær bacon i biter, en saks fungerer veldig godt hvis baconet er i skiver.
  6. Stek baconet i litt smør til det er passe stekt.
  7. Tilsett grønnsaker og stek på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.
  8. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. Rør inn crème fraîche.
  9. Tilsett kylling og makaroni, bland alt godt sammen.
  10. Smak til med salt og pepper. 
  11. Hell det hele over i en ildfast form.
  12. Dryss over revet ost.
  13. Stekes i ca. 20 minutter ved 200 ºC eller til retten har en gyllen farge.
Grønnsaker
Dette blir godt !!
En salig blanding - klar til å strø over ost
Klar til steking
Klar til servering
Spis & Nyt


Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar