Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 28. mai 2016

Ørret i folie, med smak av sitrus -stekt på grill ღ☼ Servert med en frisk & hot mangosalat med reker og grønn saus ღ☼


Det er enkelt å lykkes med sjømat på grillen -og med folie er det enda enklere.
Varier gjerne med fisketyper og forskjellige grønnsaker.
Ingenting gir bedre smak til maten enn masse friske urter
Her er en smakfull utgave med fersk ørret og sitrus, servert med en frisk, spicy salat med gode reker og en herlig grønn kremet saus med spinat og basilikum
Serveres med hva du måtte ønske, ovnsbakte poteter eller hvitløksbrød passer godt til denne retten.

I glasset: Verrocchio Prosecco Brut



 Du trenger til 4 porsjoner:

  • Ørretfilét uten skinn og ben, ca. 200 g per porsjon
  • Frisk persille
  • Sitron
  • Solsikkeolje
  • Salt
  • Rosépepper
  • Mangosalat med reker *
  • Grønn saus *

Fremgangsmåte:
  1. Lag først salaten og sausen.
  2. Smør et stykke aluminiumsfolie med solsikkeolje.
  3. Hakk persillen grovt,
  4. Skjær ørretfiléten i serveringstykker.
  5. Legg ørretfilét på godt smurt aluminiumsfolie.
  6. Dryss over litt salt, gjerne Maldon salt.
  7. Strø grovhakket persille og litt knust rosepepper over fisken.
  8. Skvis over litt sitronsaft.
  9. Lukk pakken godt sammen og legg den på grillen, med skjøten opp, under lokk i 12 minutter.

Mangosalat med reker :
  • 2 stk mango
  • 2 stk chili, rød 
  • ca. 800 g reker med skall
  • 1 bunt koriander, frisk 
Vinaigrette:
  • 3 ss saft av lime 
  • 4 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Skjær mango i små biter og chili i tynne ringer.
  3. Visp sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og hvit pepper.
  4. Bland alt forsiktig sammen.
Spinat -og basilikumsaus :
  • 75 g frisk spinat, kan gjerne bruke babyleaf -den har litt mildere smak
  • 1,5 dl frisk basilikum
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 3 dl crème fraîche lett
  • 1-2 ts dijonsennep
  • Tabasco
  • Maldonsalt
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene og kjør dem i en blender.
  2. Smak til med tabasco og salt.

Verrocchio Prosecco Brut
Prosecco er en italiensk musserende vin fra Veneto nord i Italia, som er rimelig og kvalitetsrik. Et lett valg til festen
God og søt duft av sitrus, pære og blomster. Livlig i stilen - en skikkelig god og vennlig prosecco med medium syre. Medium lengde litt sitrus og mineraler i en lett ettersmak. God frukt. Fin mousse.
  • Varenummer: 9725301
  • Varetype: Musserende vin
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Treviso
  • Passer til: Apertiff   Fisk   Grønnsaker  

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Litt dropsaktig aroma av pære og sitrus.
  • Smak: Ung, ren og umiddelbar stil.
  • Råstoff: Prosecco 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon av grunnvinen før annengangsgjæring i et lukket tanksystem (Charmat-metoden).
  • Innhold: Alkohol 11,00% Sukker: 11,00 g/l Syre: 5,90 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Verrocchio
  • Grossist: Vinetum AS
  • Distributør: Skanlog As
  • Emballasjetype: Engangsflasker av glass
  • Korktype: Naturkork
  • Lager mangosalat
    Nå blir det saus

    Lager saus
    Forbereder ørreten
    
    Mangosalat med reker
    Grønn saus
    Klar til servering
    Spis & Nyt ღღღ
    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar