Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

tirsdag 24. mai 2016

SOLYANKA / SOLJANKA - Russisk restesuppe - med laks ♫♪


SOLYANKA en tykk, krydret og syrlig suppe, som er vanlig i Russland og andre stater i det tidligere Sovjetunionen, samt i Tyskland. I Tyskland blir suppen kalt for SOLJANKA
Det er opprinnelig en suppe, som ble laget for å bruke opp rester.
'SOL' betyr på russisk SALT, så suppen må inneholde noe salt, noe syrlig og litt proteiner.
Det er tre hoved-utgaver av Solyanka, med kjøtt, fisk eller sopp.
Her har jeg laget en utgave med fisk :
En god, fyldig, smaksrik suppe med laks ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 1 stk purre
  • 1 stk gulrot
  • 25 g sellerirot
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 10 dl fiskekraft
  • 2 ss tomatpuré 
  • Salt
  • Hvit pepper
  • 400 g laksefilet
  • 20 stk oliven (uten stein)
  • 2 dl Crème Fraîche Lett eller rømme
  • 1 dl frisk dill
  • 2 ss kapers
  • Godt brød 

Fremgangsmåte
  1. Skrell og vask purre, skjær den i tynne strimler.
  2. Skrell og skjær gulrot og sellerirot i små biter.
  3. Finhakk eller riv hvitløk.
  4. Fres alle grønnsakene i smør i en kjele. 
  5. Tilsett tomatpuré og la det surre ett par minutter, tilsett fiskekraft og kok opp.
  6. La suppen koke på svak varme i noen minutter. 
  7. Skjær laksefileten i biter, tilsett laksen i suppen sammen med oliven.
  8. La suppen trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Server suppen med en klatt Crème Fraîche eller rømme, finklippet dill og litt kapers.
  11. Grovt, godt brød eller rundstykker smaker godt til 

Spis & Nyt !
Klar til å legge på garnityr ♫♪
Surrer grønnsaker i litt smør ♫♪

Ingredienser (mangler Crème Fraîche på bildet) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar