Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 2. april 2015

Bayonneskinke med fløtegratinerte poteter, asparges og hollandaisesaus !


Bayonneskinke er skinke av svinekjøtt. Den selges røkt og urøkt, rå og kokt.
Jeg brukte lettsaltet, røkt ferdig kokt skinke.
Jeg serverte den varm, men den kan serveres kald også.
Bayonneskinke skifter ofte navn etter årstiden, sommerskinke, påskeskinke og juleskinke.
En god, enkel, gammel klassiker, som smaker like godt hver gang !

Du trenger:
  • Bayonneskinke, ferdig kokt
  • Asparges
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Hollandaisesaus *
Bayonneskinke:
Skjær skinken i tynne skiver.
Stable skivene og pakk dem inn i folie.
Stekes på 180 °C i ca. 40 minutter til skinken er gjennomvarm.

Fløtegratinerte poteter:
3-4 porsjoner
  • 8 poteter
  • Salt 
  • Hvit pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
  2. Legg poteter i en ildfast form.
  3. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  4. Bland fløte og melk, tilsett litt muskatnøtt.
  5. Hell blandingen over potetene.
  6. Sett den ildfaste formen i ovnen på 220 °C og stek den i ca. 20 minutter.
  7. Sett varmen ned til  180 °C og stek dem videre sammen med skinken i ca. 40 minutter eller til potetene er møre.
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter, 

Hollandaisesaus finner du oppskrift på her.

TIPS: Får du igjen rester kan du lage en god skinkegryte.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar