Ukemeny - Uke 16 - 2015 ✿ Aprilmeny !


Jeg velger meg April !!
Nå er vi inne i årets fineste periode, det spirer og gror og solen varmer

Her er en enkel, smakfull ukemeny, som består av enkle, lette retter, varmende suppe, smørbrød og en varmende gryte. Håper dere finner noen godbiter.

Oppskriften finner du ved og trykke på navnet til retten.

Mandag
Sandwich med mozzarella, ruccola, pesto og skinke

Latemandag, må jeg vel kanskje kalle det, for i dag blir det bare Sandwich til middag.


Tirsdag
Ovnsrett med pasta, pølser og brokkoli

Billig og enkel hverdagsmiddag !
Jeg har en liten forkjærlighet for ovnsretter.
De kan tilberedes i god tid før middag og kjeler & kar er vasket opp og ryddet bort før middag.
Ovnsretten oppbevares i kjøleskapet til 'sultne sjeler' dukker opp på døren.
Middagen er da fiks ferdig etter 30 minutter.


Onsdag
SCAMPI med mango og søtpotet curry

God, smakfull rett, som får oss til og lengte etter sommeren.
Det tar litt tid og forberede ingrediensene, men når det er gjort er retten ferdig på under 30 minutter.



Torsdag

Nydelig, enkel laksemiddag.
Server den gjerne med godt brød.


Fredag
Pekingsuppe med kylling a'la Edel

Denne kjente salt-syrlige suppen, kommer fra de nordlige deler av Kina.
De fleste har vel spist den på en eller annen kinarestaurant, med du kan fint lage den selv også.
Her en min utgave, litt fornorsket.


Lørdag
Smörgåstårta med roastbiff

Nydelig smørbrødkake, som kan serveres når du får gjester på besøk eller når du har lyst til og servere familien noe ekstra godt.
Kaken kan du lage god til i forveien og oppbevare den i kjøleskapet !


Søndag

Varmende gryte med hvalkjøtt, servert med poteter.
Poteter har det blitt lite av denne uken, men søndag er det som regel poteter på bordet, her i huset.
Ferskt hvalkjøtt er selvfølgelig best, men kjøttet som du finner i frysedisken er også helt greit og bruke i en gryte.



Ukens dessert

Crème catalan er en spansk versjon, av den franske fløte-desserten crème brûlee.
Fløyelsmyk og smaker nydelig av kanel og sitrus !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF