24 april 2015

Sesambakt laks med smørdampet nykål og soyasmør ✿


Nå blir det mange middager med nydelig nykål eller sommerkål, som det også heter, i tiden som kommer.

Nykål har lavt energi - og fettinnhold og høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Nykål er også en kilde til kalium. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

NYKÅL er min favorittgrønnsak 🌿

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

I denne oppskriften serverer jeg nykålen med god laksefilet & spicy soyasmør 🌿

Serveres med hva du måtte ønske, poteter, stekt, kokt eller bakt, ris eller pasta passer godt til denne retten.
Kjempegod, lett, vårlig rett, med masse smak ! 


Du trenger:
  • Laksefilet
  • Nykål
  • Sesamfrø
  • Salt 
  • Pepper
  • Soyasmør *
Laks:
På grillen:
  1. Pensle aluminiumsfolie eller grillbrett med olje eller smør.
  2. Skjær laks i serveringsstykker, fjern skinnet. Legg laksen på grillbrettet.
  3. Krydre med salt, pepper og dryss over sesamfrø.
  4. Grill laksefiletene under lokk i ca. 15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.
I stekeovn:
  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laks i serveringsstykker, fjern skinnet, krydre med salt og pepper og dryss over sesamfrø.
  3. Legg laksen i en ildfast form penslet med smør.
  4. Stek i stekeovnen i 10-12 minutter.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør:
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, ca. 10 dråper
  • Sitronsaft, ca. 2 ts
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco og sitronsaft.
Legg sommerkål på en tallerken, krydre med salt.
Legg laksefilet på kålen og tilsett soyasmør rundt retten og litt over fisken.


Ingredienser
`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF