}); Edels Mat & Vin: Sesambakt laks med smørdampet nykål og soyasmør ✿ Google+

fredag 24. april 2015

Sesambakt laks med smørdampet nykål og soyasmør ✿


Nå blir det mange middager med nydelig nykål eller sommerkål, som det også heter,
i tiden som kommer. Det er jo bare sååå godt da !! 
I dag serverer jeg nykålen med god laksefilet & spicy soyasmør ⊱╮⊱╮

Du trenger:
  • Laksefilet
  • Nykål
  • Sesamfrø
  • Salt 
  • Pepper
  • Soyasmør *

Laks:
På grillen:
Pensle aluminiumsfolie eller grillbrett med olje eller smør.
Skjær laks i serveringsstykker, fjern skinnet. Legg laksen på grillbrettet.
Krydre med salt, pepper og dryss over sesamfrø.
Grill laksefiletene under lokk i ca. 15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.

I stekeovn:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær laks i serveringsstykker, fjern skinnet, krydre med salt og pepper og dryss over sesamfrø.
Legg laksen i en ildfast form penslet med smør.
Stek i stekeovnen i 10-12 minutter.

Sommerkål:
Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
Damp under lokk, 2-3 minutter.

Soyasmør:
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, ca. 10 dråper
  • Sitronsaft, ca. 2 ts
Skrell og finhakk sjalottløk.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco og sitronsaft.

Legg sommerkål på en tallerken, krydre med salt.
Legg laksefilet på kålen og tilsett soyasmør rundt retten og litt over fisken.

Serveres med hva du måtte ønske : poteter, stekt, kokt eller bakt, ris eller godt brød.

Jeg serverte laksen med ovnsbakte poteter

Kjempegod, lett rett, med masse smak !


Ingredienser
`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar