Enkel, men allikevel kjempegod ovnsrett, med ferdig kokt bayonneskinke, gratinert med en nydelig, ikke sunn med veldig god chilisaus -og min ynglingsgrønnsak : NYKÅL eller SOMMERKÅL,
som den også kalles.
Du trenger :
- Bayonneskinke, kokt
- Nypoteter
- Nykål
- Salt
- Kremet chilisaus *
Fremgangsmåte:
- Vask og kok poteter.
- Skjær bayonneskinke i skiver og legg skinkeskivene i en ildfast form.
- Lag sausen, som beskrevet under.
- Bre sausen over bayonneskinken
- Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Del nykålen i fire. Kok opp lettsaltet vann, tilsett kålen og kok den i 3-5 minutter.
- Server skinken med lettkokt kål og kokte poteter. Dryss over litt hakket basilikum, hvis du har.
Kremet chilisauce:
- 3 dl fløte
- 2 ts sukker
- 165 g majones
- 6 ss Heinz chilisaus
Visp fløten med sukkeret, med en håndmixer til krem.
Bland majonesen og chilisausen inn i kremen, bruk håndmixeren.
![](https://2.bp.blogspot.com/-2Fm8wm0tU14/VTz264ZBB7I/AAAAAAAAOss/-Rp1PTKHmJM/s640/2015-04-26%2B16_18_01.jpg) |
Ferdig stekt ! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-KxJxDYqek2I/VTzsHsMScWI/AAAAAAAAOsc/Ma_JlAa4IJg/s640/PICT_20150426_152453.JPG) |
Klar til steking c",) |
![](https://1.bp.blogspot.com/-3en7FWTA9Ig/VTzraEjezyI/AAAAAAAAOsE/ieXMt9eTenQ/s640/PICT_20150426_150816.JPG) |
Ingredienser |
![](https://3.bp.blogspot.com/-tEb1c3QXsrY/VTzrrEDxurI/AAAAAAAAOsM/9GbL54aV2qs/s1600/11165245_10153828026548079_2020577546520193714_n.jpg) |
Søndagstur på Ottestadstien ! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-sLvZM8SRdIw/VTzrzqtidHI/AAAAAAAAOsU/wwcYyepOBck/s1600/11165245_10153828026543079_9048423664151203562_n.jpg) |
9 km gåtur i dag ! Herlig - Våren er den fineste årstiden . |
![](https://3.bp.blogspot.com/-EoHBqYglMO8/VTz3flLnwwI/AAAAAAAAOs8/cbsBMqQqkkA/s1600/PICT_20150426_161215.JPG) |
Spis & Nyt ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar