16 april 2015

Pasta med kylling, tomatpesto & erter c",)


Pasta er ett Italiensk ord og betyr : deig !
Pasta passer ypperlig til både kjøtt, fisk og grønnsaker. Den kan kjøpes fersk eller tørr og i forskjellige smaker. Pasta kan du fint lage selv også. Fantastisk vare, som er mer populær enn poteten !

Her er oppskrift på en fargerik pastarett med gode smaker !
Tok "snarveien" og brukte kjøpt tomatpesto med chili i dag, den smakte sletts ikke ille.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 400 g pasta, jeg brukte tagliatelle 
  • 250 g erter, fryste
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 4 ss pesto, jeg brukte pesto med tomat og chili 
  • 4 stk kyllingfilet
  • Grillkrydder
  • Smør
  • Salt
  • Basilikum
  • Cherrytomater
Fremgangsmåte:
  1. Legg rå, tint kylling i en ildfast form eller stekeplate. Krydre med grillkrydder eller paprika, legg på en bit godt smør på hver kyllingfilet. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter eller til den er gjennomstekt.
  2. Kok pasta al'dente i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. 
  3. Skjær cherrytomater i båter.
  4. Tilsett erter, i pastavannet de siste 4 minuttene av koketiden.
  5. Sil av vannet, ta vare på ca. 1 dl.
  6. Tilsett crème fraîche og pesto. 
  7. Bland alt godt sammen, spe med litt pastavann og la det bli skikkelig varmt.
  8. Server rykende varm pasta, med kyllingfilet, frisk basilikum og tomater.

⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿



Hvis du ønsker og lage pesto selv:
Tomatpesto med chili:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 finhakket chili
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Rist pinjekjerner i en varm panne.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Ingredienser
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF