12 april 2015

Hvalbiff med bacon og kremede rotgrønnsaker !


Hvalbiff er skikkelig snadder !
Mørere kjøtt en hvalkjøtt finnes ikke Mørt - Saftig - Smakfullt 

Pass på at du ikke steker hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir ganske tørt.
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid
og bør være fra rått til rosa. Varmebehandles kjøttet for lenge blir det tørt og seigt.
Kjernetemperatur på hval : medium minus = 42 grader, medium = 51 grader og den er gjennomstekt på 57 grader.


Dette trenger du til 4 porsjoner:
  • 4 stk biffer a 200 g
  • 6 skiver bacon
  • Rapsolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper

Kremede grønnsaker:
  • 3 dl fløte
  • 200 g løk
  • 200 g gulrot
  • 200 g kålrot
  • 200 g pastinakk
  • 100 g purreløk
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:
Skrell og skjær grønnsaker i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin, da går det fort !
Surr baconet rundt biffene, fest dem med tannpirker og stek dem ca. 3 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper. La biffene hvile litt før servering.
Stek grønnsaken med litt olje og smør i en varm panne, under omrøring i ca. 5 minutter.
Hell over fløte og kok til det begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper.

Jeg serverte retten med bakt potet og kryddersmør.

Hvalbiff med bacon, klar til steking
Grønnsaker
Grønnsaker kokes i fløte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF